La Creu Roja fa un balanç positiu de la Marató de donacions de sang després d’aconseguir 460 aportacions

sangEls responsables de la Creu Roja han fet un balanç molt positiu de la primera Marató de donacions de sang, celebrada al llarg d’aquest divendres a Andorra la Vella. Des de les deu del matí i fins les deu del vespre s’han aconseguit recollir fins a 460 donacions, una xifra que ha superat les 350-400 que s’havien marcat com a objectiu, segons ha explicat la directora de la Creu Roja Andorrana, Isabel Castelao. L’afluència de donants ha estat bona durant tot el dia, i de fet fins a la una del migdia ja s’havien recollit unes 150 aportacions. Cada donant ha aportat aproximadament 400 mililitres de sang -una unitat- al Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

A partir de mitja tarda s’ha notat un increment de l’afluència, coincidint amb la sortida de la feina de molts donants. De fet, hi ha hagut moments on les taules per omplir els qüestionaris obligatoris així com la zona d’espera abans de fer-se la prova mèdica prèvia a la donació estaven ben plenes.

Al llarg de la tarda, a més, s’ha animat a tothom a participar-hi, tot oferint diverses activitats, com ara una xocolatada, actuacions musicals de la Llar de Lòria, un recital de Marta Mas, una actuació de l’Esbart d’Andorra la Vella, una altra del Grup de Folklore de la Casa de Portugal o un assaig de la Colla Castellera d’Andorra.

Tal com han explicat els organitzadors, Andorra necessita entre 1.000 i 1.500 donacions a l’any, de manera que la xifra assolida aquest divendres representa una aportació força important. La Creu Roja ha organitzat aquesta primera marató gràcies al suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES