La Creu Roja, disposada a gestionar el menjador social amb un sistema de finançament mixt

El projecte de menjador social que el 2 d’abril passat es va posar en funcionament per part del Comú d’Andorra la Vella a l’Hostal Calones, podria acabar sent gestionat per la Creu Roja. Així ho ha posat de manifest el seu president, Josep Duró, a la sortida de la reunió entre el Comú de la capital, el Ministeri de Salut i Benestar i les organitzacions no governamentals de la Creu Roja i Càritas. Duró ha explicat que ‘la nostra intenció és tirar endavant aquest projecte amb una implicació completa’, afirmació que ha remarcat afegint que la seva voluntat és ‘portar el menjador social del país’. Sobre el finançament, el president de la Creu Roja ha apuntat que podria ser mixt dient que ‘hauria de ser privat, però amb suport públic’. Tot i això, Duró ha estat cautelós i ha dit que la reunió d’aquest dimarts ha estat un a reunió de treball i que es donen ‘un marge de temps de tres mesos com a molt per torbar la solució idònia’.

La reunió de treball sobre el projecte de menjador social que han mantingut aquest dimarts al matí el Comú d’Andorra la Vella, el Ministeri de Salut i Benestar i les entitats socials ha servit perquè la Creu Roja mostrés la seva disposició a ‘continuar aquest projecte i ampliar-lo’.

El president de l’entitat, Josep Duró, ha explicat que ‘la nostra intenció és tirar endavant aquest projecte amb una implicació completa’, o dit amb unes altres paraules, ‘portar el menjador social del país’ ja que vol esdevenir un servei d’àmbit nacional.

Duró s’ha expressat d’aquesta manera a la sortida de la reunió, una trobada que ha estat presidida per la cònsol major de la capital i per la ministra de Salut i Benestar, amb la presència de representants també de Càritas -el seu president Agustí Font acompanyat de Txiqui Bruna- així com la cap d’Àrea de Social i del cap d’Equip de Cases Pairals i Casal Calones, Montse Altimir i Cristian Asensio i l’assessor de Benestar i Salut, Ramon Nicolau-.

Sobre el sistema de finançament del menjador social, que des del seu inici assumeix íntegrament el Comú d’Andorra la Vella, el president de la Creu Roja creu que ‘hauria de ser privat, però amb suport públic’. Duró no ha entrat amb més detall i ha afegit que es donen ‘un marge de temps de tres mesos com a molt per trobar la solució idònia’.

Per la seva banda, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha explicat que aprofitant una experiència pilot com la que du a terme la conselleria de Social de la capital, s’han d’analitzar ‘primer les necessitats i després l’adequació dels recursos’. Rodríguez ha insistit que cal saber quines són les problemàtiques a partir del perfil d’usuari i per què acudeix al menjador social.

La ministra ha insistit que aquest dimarts ha estat una reunió de coordinació per ‘fer un punt en l’experiència pilot del Comú’ i que el debat ‘no és únicament un problema econòmic’ o ‘de qui assumirà les despeses generades pel menjador’, sinó que ‘és tot el que hi ha al voltant’ i que ‘el més important és l’atenció integral’.

Cristina Rodríguez ha afegit que ‘el Ministeri assumirà la seva màxima responsabilitat de planificació de recursos i coordinació dels diferents actors’ que, segons ella, són el sector públic (Ministeri i comuns) i les entitats i associacions que vulguin implicar-se en aquesta temàtica. En aquest sentit, la ministra ha destacat el paper de Càritas -que gestiona el banc d’aliments- i de la Creu Roja que ‘ que disposa d’un projecte basat en el voluntariat’.

Mentre duren els treballs per acabar convertint el menjador social de l’Hostal Calones en un projecte nacional, el Comú d’Andorra la Vella continuarà oferint el servei.

1 comentari

  1. El Menjador Social del Comú d’Andorra la Vella no es troba a l’Hostal Calones. Está situat al “Casal Calones”, que no és el mateix, tot i que, tant el Casal Calones com l’Hostal Calones (apel·latiu oficial dels Pisos amb Serveis per a la gent Gran) es localitzen a l’edifici on hi havia, antigament el restaurant i hotel anomenat “Hostal Calones”. Gràcies

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES