En el marc del Dia Mundial del Refugiat que es commemora aquest dimecres, 20 de juny, la Creu Roja Andorrana juntament amb la Creu Roja francesa, l’espanyola i una vintena d’entitats europees més del sector, s’han adherit al protocol d’intencions per arribar a crear una plataforma conjunta per afavorir i reglamentar les polítiques migratòries de forma homogènia.

El rol de les entitats de la Creu Roja, totalment desvinculat de la política, té vocació estrictament humanitària, i per aquest motiu l’han subscrit fins a una vintena d’organitzacions de la Creu Roja d’arreu d’Europa, entre elles Espanya, Portugal, Luxemburg, Eslovènia, Mònaco, Suïssa i França, que n’és la impulsora. El document planteja un pacte de bones intencions comú, per respondre a la necessitat d’acollir dignament tots els éssers humans i respondre a les crisis humanitàries que pateix Europa i el món en general.

Amb l’adhesió, la Creu Roja Andorrana se suma a la reivindicació dels drets i els deures de tots els implicats: institucions, immigrants i ciutadans. Les entitats signants es comprometen a treballar conjuntament amb la voluntat d’implementar una acció social correcta, adequada a cada territori i concreta quant a l’acollida de refugiats. El manifest és un crit d’alerta per despertar les consciències i aconseguir treballar com cal pel respecte de la dignitat humana, el dret humanitari internacional i la inclusió social en el marc d’un debat constructiu i durador en el temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada