La Creu Roja Andorrana s’adhereix al protocol en matèria d’acollida

En el marc del Dia Mundial del Refugiat que es commemora aquest dimecres, 20 de juny, la Creu Roja Andorrana juntament amb la Creu Roja francesa, l’espanyola i una vintena d’entitats europees més del sector, s’han adherit al protocol d’intencions per arribar a crear una plataforma conjunta per afavorir i reglamentar les polítiques migratòries de forma homogènia.

El rol de les entitats de la Creu Roja, totalment desvinculat de la política, té vocació estrictament humanitària, i per aquest motiu l’han subscrit fins a una vintena d’organitzacions de la Creu Roja d’arreu d’Europa, entre elles Espanya, Portugal, Luxemburg, Eslovènia, Mònaco, Suïssa i França, que n’és la impulsora. El document planteja un pacte de bones intencions comú, per respondre a la necessitat d’acollir dignament tots els éssers humans i respondre a les crisis humanitàries que pateix Europa i el món en general.

Amb l’adhesió, la Creu Roja Andorrana se suma a la reivindicació dels drets i els deures de tots els implicats: institucions, immigrants i ciutadans. Les entitats signants es comprometen a treballar conjuntament amb la voluntat d’implementar una acció social correcta, adequada a cada territori i concreta quant a l’acollida de refugiats. El manifest és un crit d’alerta per despertar les consciències i aconseguir treballar com cal pel respecte de la dignitat humana, el dret humanitari internacional i la inclusió social en el marc d’un debat constructiu i durador en el temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.