La Creu Roja Andorrana prepara la 1a Marató de donació de sang d’Andorra

sang

La Creu Roja Andorrana organitza, amb el suport del comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, la primera Marató de donació de sang d’Andorra. Es tracta d’una jornada en què es combinaran les extraccions amb múltiples activitats socioculturals per implicar-hi el màxim d’entitats de la parròquia i del país sencer.

L’objectiu de la primera Marató de donació de sang d’Andorra és facilitar el màxim als ciutadans que contribueixin a donar sang, amb un ampli desplegament tècnic i humà, amb un horari flexible, en un espai agradable i amb el màxim d’atencions, alhora que gaudeixen d’activitats lúdiques i culturals. Amb això, també es vol mirar d’incentivar els joves perquè s’impliquin amb la donació de sang i aconseguir el major nombre possible de nous donants. Per evitar els temps d’espera, també s’habilitarà un sistema per demanar hora.

La marató se celebrarà el dia 24 d’abril a la sala Àgora de l’edifici administratiu comunal, sota el conjunt escultòric Set poetes, de Jaume Plensa. Començarà a les 10 del matí i durarà fins a les 10 de la nit, de forma ininterrompuda. Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, estar bé de salut i que no haver donat sang els últims dos mesos. No s’hi pot anar en dejú, sinó que cal haver fet prèviament un àpat normal. Tenir el colesterol elevat no és un inconvenient. Només es poden fer tres donacions a l’any en el cas de les dones i, pel que fa als homes, fins a quatre.

2 comentaris

Comments are closed.