Osca ha estat l’escenari per primera vegada d’una trobada entre les àrees de de Joventut de la Creu Roja de vuit estats. La d’Andorra s’ha sumat a aquesta iniciativa pionera per treballar en equip i cooperar amb les diverses entitats internacionals. La reunió ha servit per aprendre funcionaments i també per exportar maneres diferents de fer en l’àmbit del voluntariat d’arreu del món.

Griébal, un petit poble deshabitat del nord d’Osca, ha estat el punt de trobada de 200 joves de la Creu Roja. Nois i noies arribats de les àrees de Joventut de la Creu Roja de França, Espanya, Portugal, Itàlia, Colòmbia, Argentina, República Dominicana i Andorra.

Els dos joves andorrans que hi han participat havien acceptat la invitació de la secció espanyola amb la voluntat de conèixer el funcionament de la Creu Roja en altres estats. La cap d’àrea de Joventut a la Creu Roja Andorrana, Yaiza Ortega, també posa en relleu l’oportunitat de posar en comú neguits, com la promoció del voluntariat o la gestió eficient dels recursos per organitzar activitats. El coordinador Joventut Creu Roja Andorrana, Roger Solé, afegeix que serveix “per conèixer activitats que després podem portar cap aquí”.

Un dels fils conductors de la reunió ha estat la capacitat d’acció de la joventut per transformar la societat. En aquesta trobada, per exemple, els joves han hagut de sumar esforços per rehabilitat una part d’aquest poble deshabitat d’Osca. Tant Solé com Ortega destaquen els valors de l’entitat i la seva força: “Que 200 joves creguin en aquests valors fa que la societat en un futur pugui ser millor”.

Arran d’aquesta trobada, la Creu Roja Andorrana està organitzant sortides a diferents països per poder augmentar la col·laboració amb altres seccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada