La Creu Roja agafa la gestió del menjador social en la seva nova ubicació

La Creu Roja Andorrana ha iniciat aquest dilluns, 5 d’agost, el servei de menjador social que fins ara s’oferia al Calones. L’entitat ha assumit la gestió d’aquest recurs que ara s’ubica a l’avinguda Príncep Benlloch i que passa a anomenar-se Cal Focall Restaurant Social. Segons ha explicat la directora de l’ONG, Isabel Castelao, el primer dia hi van assistir onze persones però s’han fixat el proper mes de prova per determinar el volum de persones que hauran d’atendre i les seves necessitats. De moment, han arrencat amb el finançament propi de l’organització i l’ajuda del Ministeri de Salut i Benestar, encara que esperen comptar amb patrocinadors privats i aportacions voluntàries. Com ha indicat Castelao, es tracta d’un ‘projecte nacional’ en el qual hi ha d’haver ‘moltes persones implicades mentre hi hagi la necessitat’.

Des d’aquest dilluns, la Creu Roja gestiona el menjador social que fins ara oferia el Comú d’Andorra la Vella a l’hostal Calones. Onze persones han pogut accedir al servei en la primera jornada però l’entitat es fixa el proper mes per determinar l’abast del projecte.

Com ha reconegut la directora de l’organització, Isabel Castelao, sempre hi ha coses per tancar però ‘ara disposàvem dels diners per poder arrencar ja i hem volgut començar’.

Atenen tant a persones derivades dels serveis socials i altres organitzacions del país com persones que coneixen l’existència d’aquest recurs i hi acudeixen pel seu propi peu. ‘Hi ha gent que poden tenir un seguiment però també altres que no estan en aquest circuit i tenen aquesta necessitat’, ha dit, ‘haurem d’anar valorant cas per cas quina és la necessitat que tenen i si necessiten aquest recurs’, ha afegit.

El canvi de gestió suposa un canvi de nom i d’ubicació del projecte, com informa la Creu Roja en un comunicat. A partir d’ara s’ubica a l’avinguda Príncep Benlloch 51 i es dirà Cal Focall Restaurant Social. Allà, els usuaris seran atesos per un tècnic de l’entitat que en farà el seguiment.

L’objectiu primer és ‘garantir un àpat diari, calent i equilibrat’, ha assenyalat Castelao però ‘ho volem fer molt més ampli perquè pugui arribar a més gent’.

De moment es preveu obrir de dilluns a dissabte, festius inclosos, de 13 a 14.30 hores. Durant el proper més, en funció del desenvolupament de l’activitat diària i l’afluència es valoraran els dies de servei, els horaris, l’ampliació a altres àpats i els procediments de derivació als serveis socials i el seu seguiment, ha exposat la directora de la Creu Roja.

També esperen tancar el finançament del recurs, que de moment compta amb l’aportació de la Creu Roja i del Ministeri de Salut i Benestar però es vol comptar amb patrocinadors privats, donatius i aportacions particulars.