crema gener

L’hivern serà llarg i el fred continuarà. És el pronòstic de la crema del gener que, com cada 31 de gener, s´ha fet a Canillo. És una tradició molt antiga de la qual no s’ha aconseguit datar l’origen i consisteix a plantar un pi jove tallat del bosc i cremar-lo a final de gener com a símbol de la voluntat que s´acabi l´hivern. Si no queda ben cremat, com és el cas, la tradició diu que el fred no s’ha acabat.

Al camp del Som els encarregats d’encendre l’arbre, l’han remullat prèviament amb benzina i l’han arrebossat de palla. Tot seguit, li han calat foc, esperant que l’arbre cremés de forma abundant i uniforme. Però hi havia massa gel i li ha costat de cremar. Altres espectadors diuen que hi havia massa poc combustible. En tot cas, la tradició també diu que la crema s´ha de tancar amb festa. Avui hi havia música, però abans se saltava sobre les brases i s´hi ballava al voltant.

3 comentaris

  1. Que poco respeto a la naturaleza, antes cuando sobraban arboles y habia cinco mil millones de personas menos en el planeta pues no era pejudicial. Esto demuestra que no todas las tradiciones son buenas.

  2. Hi ha gent que estudia meteorologia, però millor cremem un ser viu amb benzina per saber si, mm a febrer, farà fred. No fa falta cremar res per saber-ho, no? Ah, bé, que és per tradició…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada