La  segona reunió de la Comissió de Participació de les Entitats Cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris (COPEC) ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda, amb la presidència del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i la participació també del ministre de Salut, Carles Alvarez.

La COPEC aplega els representants de totes les entitats cíviques de l’àmbit social i sociosanitari per tractar les mesures aplicades en aquests àmbits. Concretament, aquest dimarts s’ha fet un balanç de les accions dutes a terme des del Ministeri en relació amb la igualtat i els col·lectius vulnerables.

Un dels punts concrets que s’ha tractat en aquesta reunió ha estat la presentació prèvia l’informe periòdic d’avaluació del compliment del conveni per a l’eliminació de totes les formes de discriminació racial, que s’ha de presentar a les Nacions Unides. En aquest sentit, el ministre ha indicat que s’han fet grans avenços a través de diferents tipificacions de delictes al Codi Penal, amb millores en quant a l’assistència lletrada i amb el Llibre blanc de la igualtat. Així, ha assegurat que aquestes accions permetran presentar un informe que faci palesa la bona situació del país en aquest àmbit.

Durant la reunió també s’ha fet balanç del servei d’atenció domiciliària i del servei de l’assistent personal, s’ha presentat el pla d’accions en favor de la gent gran “Tu ets important” i s’han donat les dades sobre el servei d’atenció a les dones víctimes de violència de gènere i domèstica, entre d’altres qüestions.

El ministre ha assenyalat que encara hi ha projectes en curs com el servei de trobada familiar o el pis mostra amb el banc d’ajudes tècniques per a persones amb situació de dependència, que s’estan treballant i es podran presentar aviat. A més, ha parlat de les futures lleis d’ocupació i d’igualtat, que han de contribuir també a que aquesta sigui una legislatura fructífera en l’àmbit social.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada