SFG

La Comissió de Participació d’Entitats Cíviques (COPEC) en l’àmbit de serveis socials i sociosanitaris s’ha reunit, aquest dilluns, per tercera vegada des de la seva creació.

En la trobada presidida pel ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, s’ha fet balanç de les accions dutes a terme en el marc de la Llei per l’eradicació de la violència de gènere i domèstica, s’ha comentat l’estat de l’Avantprojecte de llei per a la igualtat de tracte i la no discriminació i s’ha presentat l’auditoria d’eficàcia i eficiència del sistema de serveis socials i sociosanitaris.

La COPEC és l’òrgan consultiu i assessor del Govern pel que fa a l’elaboració i seguiment del Pla Nacional de serveis socials i sociosanitaris, i està formada per membres de l’Administració i per les corporacions i entitats socials del país. En la reunió d’aquest dilluns la COPEC ha fet un balanç de les accions dutes a terme des de la darrera reunió en el marc de la Llei per l’eradicació de la violència de gènere i domèstica.

La cap d’Àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras ha parlat dels drets de les víctimes, i ha exposat els avenços que s’han fet amb relació a la informació que es proporciona i a l’assistència jurídica que s’ofereix, així com a la protecció a la seva intimitat. Quant a la sensibilització i prevenció, s’ha destacat els tallers que s’han ofert als centres escolars, dirigits a professors i a alumnes, així com les accions adreçades a tota la població i aquelles emmarcades en l’àmbit sanitari i en l’àmbit laboral.

A més, s’ha presentat a les entitats la Guia de col·laboració que preveu els protocols de detecció precoç de casos de violència de gènere i domèstica i que inclou tots els actors implicats. Finalment, s’han exposat el programa per a la promoció de les relacions no violentes i el Servei de Trobada Familiar que es va posar en marxa el mes de març.

D’altra banda, en la reunió s’ha analitzat l’estat de l’Avantprojecte de llei d’igualtat de tracte i no discriminació, que el ministre va presentar fa quinze dies a la Comissió legislativa d’Afers Socials i posteriorment a les entitats socials que van formar part de la Taula Transversal per a l’elaboració del Llibre blanc de la igualtat.

La COPEC també ha tractat sobre la futura acollida de persones refugiades a Andorra amb la col·laboració de la Comunitat de Sant Egidio, que es preveu per a aquest mateix any. I finalment, s’ha exposat l’auditoria d’eficàcia i eficiència del sistema de serveis socials i sociosanitaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada