La Copec centrarà els seus esforços en la infància i l’adolescència

La reunió de la Comissió nacional de participació de les entitats cíviques en l’àmbit de serveis socials (Copec) ha celebrat aquest dilluns la seva quarta edició des de la seva inauguració l’any 2015. Enguany, la comissió s’ha centrat en tot el que fa referència a la infància i l’adolescència.

S’ha debatut sobre l’estat d’implementació del centre residencial d’educació intensiva, que té com a objectiu donar suport als joves tutelats i extutelats perquè es puguin reinsertar a la societat amb totes les garanties. En aquest sentit, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha dit que “el centre, el volem implantar a la residència Solà d’Enclar, i ja disposem de les partides pressupostàries i es durà a terme aquest any o el vinent”.

Un altre dels aspectes a tractar ha estat la situació en la qual es troba l’avançament del protocol d’atenció en casos d’infants en risc d’exclusió social. Espot ha resumit la reunió com “molt completa i molt retrospectiva pel que fa a totes les polítiques d’atenció als infants i adolescents que hem portat a terme en aquesta legislatura”. També ha assegurat que “mantinc contacte amb totes les associacions involucrades en aquesta causa i qualsevol persona que s’hi vulgui afegir, serà benvinguda”.

TOTES LES NOTÍCIES