L’Automòbil Club ha donat a conèixer la reglamentació per la qual es regirà la Copa TT Xtrem  de la present temporada. D’aquesta manera, els equips interessats en el certamen andorrà del 4×4 podran actualitzar les seves agendes per preparar la seva partició en els diferents meeting del calendari.

La normativa 2016 de l’especialitat, s’ha concretat després d’analitzar amb rigor el desenvolupament de les proves de la passada edició. A més s’ha tingut en compte de manera especial les propostes que els diferents equips han fet arribar fins a l’Automòbil Club.

Les variacions no són moltes, però si són importants perquè les evolucions dels participants siguin més espectaculars, pensant en els afeccionats que de manera habitual assisteixen en directe a les competicions. També s’ha tingut en compte que els diferents campionats en joc mantinguin l’emoció fins a la seva recta final, encara que en aquest aspecte les actuacions i qualitat dels pilots sempre tindran l’última paraula.

Així doncs, en el reglament esportiu hi ha variacions quant als horaris de les proves. En cada jornada de competició es disputaran 16 zones que s’hauran de superar en un màxim de 30’ cadascuna.

ntre les 9 i les 13 hores es disputaran 8 zones i entre les 15 i les 19 hores els mateixos obstacles en sentit contrari.

Respecte al calendari de la Copa TT 2016 XTREM, es mantenen escenaris coneguts. És a dir, hi haurà tres meeting que es disputaran a: Arinsal (21 d’agost), Sant Julià de Lória-Fontaneda (18 de setembre) y La Massana-Beixalís (2 d’octubre). Per cada cursa, la inscripció quedarà limitada a 20 equips.

Hi haurà un guanyador per cada meeting i categoria, que serà l’equip amb millor puntuació acumulant els punts de les 16 zones. De cara a la classificació provisional del campionat és sumaran per separat els resultats aconseguits per cada equip a les dues franges horàries esmentades. Per tant s’acumularan 6 resultats per cada equip i es tindran en compte en la suma final les 4 millors puntuacions.

En el reglament tècnic, no hi ha variacions dignes d’esment. Es mantindran les dues categories: XTREM i PREPARATS, amb les especificacions tècniques de la passada temporada.

La Copa TT XTREM d’Andorra 2016 està en marxa, a partir d’ara els equips que tinguin la intenció de competir en les sempre complicades zones andorranes, tenen una mica més de dos mesos per posar en ordre tota la seva logística. A partir del 21 d’Agost, arribarà el moment de la veritat per entrar a formar part del palmarès del certamen com a successors dels vencedors 2015, Ramon Pujol – Albert Cabanes (PROTOS) i David Choy – Roger Troguet (PREPARATS).

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada