La Copa Pirineus atrau 700 palistes d’una vintena de països

Les competicions internacionals de piragüisme tornaran aquest cap de setmana al Parc del Segre, amb l’estrena de la quarta Copa Pirineus. La competició, impulsada des de la Seu d’Urgell i Pau, ve marcada enguany per la seva consolidació internacional, amb la inscripció de 700 palistes d’una vintena de països diferents per al global de les tres proves previstes.

La competició va néixer amb la idea de crear un circuit de competicions del més alt nivell a banda i banda dels Pirineus, que durés una setmana. A la Seu i Pau, aquest any passat ja s’hi va incorporar el canal de Foix, referència de l’eslàlom francès i seu del Mundial Júnior del 2010. A més a més, enguany les tres competicions estan incloses en el selecte grup de competicions que conformen el Rànquing Mundial de la ICF.

La primera prova es disputarà al Parc del Segre aquest dissabte i diumenge. Després els palistes es traslladaran a Foix, on hi haurà competició dimarts i dimecres de la setmana vinent. Els resultats finals es decidiran a l’Estadi d’Aigües Braves de Pau, el 4 i 5 de maig.

Selecció estatal

Per als palistes locals, la Copa Pirineus servirà per decidir els components de l’equip espanyol per a les competicions sènior, júnior i sub-23. El combinat estatal té previst participar enguany als Campionats d’Europa, a Crackòvia (Polònia) i als Campionats del Món, a Praga, com també en dues proves de la Copa del Món. Els més joves es disputaran les places per a l’Europeu a Bourg Saint Maurice (França) i el Mundial de Liptosky Mikulas (Eslovàquia).

Tot i ser el primer any del cicle olímpic, enguany la Copa Pirineus també comptarà amb la presència de diversos campions mundials i medallistes olímpics.

La Copa Pirineus té el suport de la Diputació de Lleida, al Parc Olímpic del Segre, les federacions Catalana i Espanyola de piragüisme i el grup de voluntaris del Cadí Canoë-Kayak.