La Copa del Món d’Eslàlom es reprèn a un mes del Mundial de la Seu d’Urgell

Aquest cap de setmana torna la Copa del Món ICF de Canoa Eslàlom, quan falta just un mes per a la gran cita de l’any: els Campionats del Món, que enguany es disputaran a la Seu d’Urgell del 25 al 29 de setembre.

De moment, aquest divendres, dissabte i diumenge (del 30 d’agost a l’1 de setembre) la ciutat alemanya de Markkleeberg acollirà la quarta i penúltima prova del circuit mundial. Tot seguit, els participants es traslladaran a Praga. Del 6 al 8 de setembre, la capital txeca serà enguany escenari de les finals, que els dos anys anteriors s’han celebrat al Parc Olímpic del Segre amb l’objectiu de preparar els Mundials.

En espera dels rànquings definitius (en els quals l’última prova puntua doble), de moment els palistes de països centreeuropeus dominen les classificacions generals pel que fa a les posicions de podi. Així, per exemple, en K1 femení, la líder és l’austríaca Corinna Kuhnle(amb 138 punts de 180 possibles), seguida de prop per l’eslovena Eva Tercelj i la txeca Veronika Vojtova. Maialen Chourraut, tot i no haver disputat la tercera prova, és dins del ‘top ten’ (8a, amb 88 punts).

En K1 masculí és líder el txec Jiri Prskavec (149), per davant de l’eslovè Peter Kauzer i l’eslovac Andrej Malek. I en C1 masculí domina el rànquing l’eslovè Luka Bozic (132), seguit a poca distància pel l’eslovac Matej Benus i per un altre eslovè, Benjamin Savsek. Tots ells es perfilen així entre els favorits al podi de cara als Mundials de la Seu. Els millors classificats masculins per l’equip espanyol són actualment Ander Elosegi (21è en C1) i David Llorente (24è en K1).

La de C1 femení és l’única categoria sense lideratge europeu: el primer lloc l’ocupa l’australiana Jessica Fox (vigent campiona tant de K1 com de C1), que té 142 punts. El segon lloc provisional és per a l’austríaca Viktoria Wolffhardt; i el tercer, per a la brasilera Ana Satila. Per l’equip d’Andorra, Mònica Doria és 15a (62 punts), just per davant d’una altra membre del Cadí CK, Núria Vilarrubla, 18a (59). Enmig de totes dues hi ha la basca Klara Olazabal, 17a (60).

Les tres proves de Copa del Món que s’han disputat fins ara van tenir lloc al començament de l’estiu al canal olímpic de Lee Valley (Anglaterra), a Bratislava (Eslovàquia) i a Tacen (Eslovènia).