La cooperativa Raiffeisen Andorra reitera que serà impossible vendre Vall Banc. El portaveu de la cooperativa Raiffesisen, Eusebi Nomen, assegura que no es troben corresponsals per al banc pont perquè, entre d’altres raons, al març els propietaris del banc, els germans Cierco, tindran accés a la informació en la qual es va basar el Fincen per fer l’acusació contra BPA i això genera neguit. Nomen també ha afirmat que a dia d’avui la gran majoria dels clients voldria retirar els diners dels comptes que passin a Vall Banc.

Raiffeisen Andorra assegura que a dia d’avui Vall Banc no té cap corresponsal amb qui operar internacionalment. Segons el portaveu, Eusebi Nomen, hi ha diferents motius. En primer lloc, l’impacte mediàtic de fets que esquitxen Andorra com el ‘cas Pujol’. En segon lloc, que s’hagin acceptat les accions judicials que els germans Cierco van presentar als Estats Units contra les autoritats americanes.

Segons ha explicat Nomen, això farà que al març puguin tenir accés a tota la informació en la qual es va basar el FinCEN per fer la nota contra BPA i que segons ell també va motivar la nota verbal l’estiu del 2014. Afirma que “sortirà tota la documentació, intercanvis i comunicacions que hi va haver fins el gener del 2015”, ha afirmat afegint que llavors “també van passar coses i el nostre cap de Govern ho sap perfectament”.

Segons Nomem, també dificulta trobar corresponsals el fet que encara no s’hagi tancat l’auditoria dels comptes. A més, considera que a dia d’avui, la majoria dels clients voldria marxar de Vall Banc un cop es descongelin els dipòsits. Diu que “ningú no compra un banc el 80% dels clients del qual vol marxar perquè posarà una pressió a la tresoreria molt difícil de gestionar”.

El portaveu de Raiffeisen ha dit que la revisió dels comptes de BPA acabarà divendres, però aleshores els compradors interessats necessitaran dos mesos per analitzar-los. Tot plegat el fa afirmar que al març passaran coses importants en relació a la crisi del banc i reitera que hi alternatives a vendre Vall Banc o a la liquidació.