Les noves contractacions previstes per la Policia permetran donar un nou impuls a àrees com la de proximitat ciutadana que havia quedat menys reforçada darrerament. Segons ha informat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, això no vol dir que la vintena d’agents que s’incorporaran al cos es destinin a aquesta àrea, sinó que segons el que convingui es podrà fer la mobilitat necessària per reforçar les patrulles. Alhora, les noves contractacions també serviran per respondre als compromisos internacionals contrets que exigeixen una feina addicional a la Policia, per exemple en control del falsejament de moneda.

En la darrera sessió del Consell de Ministres del mes de juliol el Govern va aprovar una modificació de la Llei del pressupost del 2013 que permetrà treure un concurs públic, a la tardor, per contractar una vintena d’agents de Policia. Això es va decidir després de fer una auditoria interna al cos i constatar la necessitat d’aquest nou personal.

Tot i que el concurs es preveu per a la tardor, els agents hauran de fer una formació i per tant les incorporacions es podrien fer efectives a l’estiu del 2014. Un cop es pugui comptar amb aquests nous agents hi haurà una reorganització interna.

La principal àrea a reforçar serà la de seguretat pública i proximitat ciutadana, és a dir, les patrulles de carrer, que tal com indica Espot ‘són les que estan més en contacte amb la ciutadania i on és més visible el servei públic’. De fet, tots els comuns havien coincidit en demanar que es tornés a reactivar la policia de proximitat, i així ho van comunicar en una reunió de cònsols. Tot i així, Espot assegura que no s’havia aparcat aquesta àrea, però que a causa de les jubilacions i les baixes que s’han anat donant en els darrers anys i que no s’han pogut cobrir, s’havia intentat mantenir amb menys recursos.

El ministre, però, ha especificat que això no vol dir que les noves incorporacions vagin directament a aquesta àrea, sinó que un cop hagin fet la formació es mirarà a quina àrea encaixen més i quina mobilitat interna cal. Si hi ha policies d’altres àrees que s’adaptin millor a la de proximitat es podran moure i posar els nous en les seves antigues àrees, per exemple.

Les noves contractacions també serviran, segons Espot per donar impuls a altres àrees que ‘també han de tenir atenció preferent i prioritària i que per tant també requeriran més recursos’. Així Espot assenyala que caldrà dedicar una part del personal a ‘fer front als compromisos internacionals contrets i les obligacions que imposen determinats organismes internacionals que ens fan destinar policies a matèries que fins ara no eren de la nostra competència’. Alguns d’aquests nous camps seran els que se’n deriven de l’acord monetari, i tot el que està relacionat amb el falsejament de moneda.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada