La contractació de temporers augmenta un 8,8%

La contractació de personal per a les quotes de temporada ha augmentat en un 8,8%, una xifra que es tradueix en un increment de 285 treballadors respecte al mateix període de l’any passat. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d’Estadística en una nota en què també assenyala que la dinàmica de les contractacions el 15 d’abril se situa, en comparació amb la mateixa data de l’any anterior, en un 17,3% del consum de les quotes d’extracomunitaris (amb 1.193 permisos) i en un 4,9 % del consum de les quotes per a comunitaris (amb 2.332 permisos).

El 15 d’abril el consum global de les quotes de temporada és del 111,6%. Les places de personal extracomunitari s’han utilitzat al 107,4%. S’han concedit 2.332 permisos de treball temporal per a personal comunitari i 1.193 per a extracomunitari.

La dinàmica de les contractacions el 15 d’abril se situa, en comparació amb la mateixa data de l’any anterior, en un 17,3 % del consum de les quotes d’extracomunitaris i en un 4,9% del consum de les quotes per a comunitaris.

En general, l’evolució de les autoritzacions inicials dels decrets de quota presenta un increment del 3,9% en comparació amb la temporada anterior. La quota de les autoritzacions inicials per als extracomunitaris registra una davallada del 0,6 %. El sector de pistes d’extracomunitaris presenta una evolució negativa del 3,4% en comparació amb la darrera temporada.

Pel que fa al personal comunitari de pistes, l’evolució de contractacions per a la temporada 2015-2016 presenta un augment del 0,9% respecte a l’anterior temporada. El personal extracomunitari de les pistes ha augmentat notablement amb un increment del 12,5%. Al sector de l’hoteleria s’han incrementat notablement les contractacions de personal comunitari (un 7,4%), així com les contractacions de personal extracomunitari, que augmenten en un 24,1 % en comparació a la temporada del 2014-2015.

D’altra banda, les contractacions de comunitaris en el sector del lloguer d’esquí es mantenen per sobre la temporada anterior en pràcticament la totalitat dels dies (2,9 %). El consum de mà d’obra extracomunitària segueix l’evolució positiva en relació a la temporada anterior amb un 2,1%.

(Text: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.