La contractació de personal de temporada augmenta un 8,8%

immigracioLa contractació de personal per a les quotes de temporada 2013-2014 ha estat superior a la de l’any anterior a la mateixa data: 232 treballadors més que es tradueix en un increment del 8,8%. Així ho ha fet públic el Departament d’Estadística aquest dilluns en una nota de premsa en què posa en relleu que a data 20 de gener del 2014 el consum global de les quotes de temporada ha estat del 102,1%, amb 2.880 autoritzacions acordades. En total s’han concedit 1.887 permisos de treball temporal per a personal comunitari i 993 per als extracomunitaris.

Les dades mostren que el 20 de gener del 2014 el consum global de les quotes de temporada és del 102,1%. Les places de personal de personal extracomunitari s’han utilitzat al 92,5%. S’han concedit 1.887 permisos de treball temporal per a personal comunitari i 993 per a extracomunitari. Sense tenir en consideració les quotes per a agències de viatge i les de comerç al detall, la quota de la qual s’ha fet menys ús és la d’extracomunitaris de personal d’hoteleria, que ha estat utilitzada en un 87,1%.

Així, en general, el nombre de contractacions de temporers ha incrementat un 8,8% en comparació amb

el mateix període de l’any passat. La dinàmica de les contractacions el 20 de gener se situa, en comparació amb la mateixa data de l’any anterior, en un 6,4% del consum les quotes d’extracomunitaris i en un 10% del consum les quotes per a comunitaris.

D’altra banda, Estadística ha destacat que l’evolució de les autoritzacions inicials dels decrets de quota del 2011 al 2013 presenta una variació negativa del 9% en comparació amb la temporada anterior. La quota de les autoritzacions inicials pels extracomunitaris presenta una evolució negativa del 20,4%. Al contrari que la quota de comunitaris, l’hoteleria i el lloguer d’esquí presenten una evolució notablement negativa del 12,5% i 10% respectivament, en comparació amb la darrera temporada, així com el personal de pistes, amb un 24,5%.

Pel que fa a les autoritzacions acordades per a treballadors comunitaris han anat creixent durant els últims anys, mentre que les d’extracomunitaris s’han anat reduint de manera significativa entre la temporada del 2010-2011 i la temporada del 2012-2013. En aquesta última temporada la reducció ha estat d’un 21,5%.

El grup de treballadors més important, amb un 46,2% sobre el total, es troba en ocupacions de serveis com els cambrers de restaurants i dependents. Seguidament es troba el grup de treballadors no qualificats, que representa el 25,8% sobre el total i que inclou els cambrers d’habitacions, els ajudants de cuina i els agents d’explotació de teleesquí.

Pel que fa al personal comunitari de pistes, l’evolució de contractacions per al 2013 presenta un increment del 4,7% respecte de la temporada 2012. El personal extracomunitari de les pistes disminueix lleugerament amb una variació del 2,6%. Al sector de l’hoteleria s’incrementen notablement les contractacions de personal comunitari (un 12,3%), així com les contractacions de personal extracomunitari, en un 10,4% en comparació a la temporada del 2012, després d’una evolució a la baixa respecte a les temporades anteriors al 2012.

Les contractacions de comunitaris en el sector del lloguer d’esquí se situen notablement per sobre de l’evolució de l’any anterior (9,3%). El consum de mà d’obra extracomunitària segueix l’evolució de la temporada anterior, al principi de la temporada i al final del mes de novembre l’evolució augmenta, quedant aquest últim mes per sobre de la temporada del 2012 i per sota de les temporades anteriors als 2012 amb un 13,5%.

En definitiva, aquesta temporada s’ha autoritzat una quota de permisos de temporada de treball i residència inferior en un 9% respecte l’any anterior. Per als comunitaris és d’1,1% menys que l’any anterior (1.731, respecte de les 1.750 de la temporada 2012/2013) i de 19,3% en extracomunitaris (1.089, respecte de les 1.350 de la temporada anterior).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada