La construcció perd el 14% dels assalariats en un any

El nombre total d’assalariats del mes d’octubre és de 35.057 persones. La tendència anyal continua a la negativa amb el –3,6%. El sector de la construcció segueix amb una forta tendència a la baixa, el -14,1% en tendència anyal d’assalariats. En tendència anyal d’assalariats, cal assenyalar els sectors de “Comerç a l’engròs i intermediaris del comerç” amb un -6,9%, “Indústries manufactureres” amb un -6,6% i “Hoteleria” amb el -5,8%. El salari mitjà total és de 1.931,92 euros per aquest mes. Es manté amb una tendència anyal positiva estable del +0,8% indicant que els salaris continuen creixent en alguns sectors.

La massa salarial total del mes és de 67.727.334 euros. La tendència anyal segueix amb una disminució del -2,5%. A part de la “Construcció”, amb un -16,2%, els sectors més impactats per la tendència negativa de la massa salarial són els sectors de “Indústries manufactureres” (-8,3%), “Comerç a l’engròs” (-7,0%), seguit pel sector “Hoteleria” amb un -5,8%. El sector “Producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua”, creix en massa salarial amb una tendència anyal del +4,5%.

El salari mitjà total és de 1.931,92 euros per aquest mes, amb una tendència anyal del +0,8%. Conseqüentment, el salari mitjà creix lleugerament en els sectors de “Sistema financer” amb el +4,7% anyal i “Transport i comunicacions” en un +2,5%. Per contra, destaquen en negatiu, els sectors de “Agricultura, ramaderia, caça i silvicultura” (-2,2%) i “Construcció” (-1,6%), tot i que amb una tendència anyal moderada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.