La construcció del nou CAP de la Seu, a punt per iniciar-se abans d’acabar l’any

Les obres de construcció del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de la Seu d’Urgell podrien començar aquest mateix mes de desembre, abans del final del 2019. La nova adjudicatària del projecte, Romero Polo, ha informat a l’Ajuntament de la Seu que ja està preparat per iniciar els treballs d’acord amb el termini previst, amb la intenció que ja estiguin enllestits d’aquí a dotze mesos, al final del 2020.

En declaracions al programa ‘Fil Directe’ de RàdioSeu, l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, ha explicat que aquest dilluns passat ja van venir els tècnics per estudiar el terreny, amb la intenció de començar a treballar-hi de manera imminent.

Fàbrega es mostra optimista amb la predisposició de la constructora per iniciar les obres d’un equipament que “és una necessitat urgent per a la ciutat, la qual s’ha treballat molt per aconseguir-la”. En aquest sentit, l’alcalde recorda que la renúncia de la primera empresa adjudicatària va ser “un gerro d’aigua freda” pel que fa als terminis previstos, però que “ara es comença a veure la llum al final del túnel”.

Cal recordar que el projecte es va adjudicar el juny de l’any passat a la companyia Cots i Claret, per 2,75 milions d’euros, però posteriorment l’empresa manresana va renunciar-hi. Això va obligar a posar en marxa un segon procés de licitació i es va millorar l’oferta econòmica, que es va incrementar en un 15%. La mesa de contractació es va reunir el 24 d’octubre passat i va acordar la concessió a Romero Polo, per un import de 3.263.540 euros (IVA no inclòs) i un termini d’execució de 12 mesos.

El procés per construir el nou CAP ja havia topat anteriorment amb un altre contratemps: la imposició del 155 a Catalunya per part de l’Estat espanyol, l’octubre de 2017, havia paralitzat els tràmits, que no es van poder reprendre fins al juny de 2018, quan la Generalitat va fer la primera adjudicació.

TOTES LES NOTÍCIES