La construcció continua perdent assalariats i registra una tendència anual negativa del 15,3%

El sector de la construcció continua sent el més afectat per la pèrdua d’assalariats, tal com indica el Departament d’Estadística en les dades del mes de maig. Amb una tendència mensual del -1,2% la construcció accentua la seva pèrdua de treballadors, que ja registra una tendència anual del -15,3%. De fet, la tendència general d’assalariats al país també és negativa, amb un total de 36.326 assalariats al maig, i una tendència anual del -3,8%.

A més del sector de la construcció, que ja fa mesos que arrossega la pèrdua continua de treballadors, hi ha altres sectors que també disminueixen el seu nombre d’assalariats. El sector del comerç a l’engròs i intermediaris de comerç registra un -8% anual, les indústries manufactureres un -7,7%, i el sector de transports i comunicacions un -4,3%. En canvi, el sector que reflecteix una tendència anual més positiva és el sector financer, amb un +1,3%.

Les dades del mes de maig també reflecteixen una reducció de la massa salarial, que presenta una tendència anyal del -2%, amb un total de 67,6 milions ‘euros. El sector de la construcció torna a ser el protagonista del descens, amb un -13% en la tendència interanual, seguit d’indústries manufactureres, amb un -10,1% i de comerç a l’engròs i intermediaris, amb un -8,4%. En aquest àmbit també és el sector financer el que evolucions més favorablement, amb una massa salarial amb tendència anual del +2,1%.

Pel que fa al salari mitjà total es manté en 1.969,49 euros, amb una tendència anyal del +0,7%, donada dobretot per l’increment de salaris en els sectors de venda i reparació de vehicles de motor, amb el 3,2, d’altres activitats socials i serveis personals, amb el 2,7%, i transports i comunicacions, amb un 2,5%. Els sectors que han vist reduïdes les seves retribucions són, principalment, les activitats veterinàries, amb el -4,1% anual, l’agricultura, ramaderia, caça i pesca, amb un -3,3% i l’hoteleria, amb un -2%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.