La  consellera general Independent Sílvia Bonet ha formulat una pregunta escrita per saber l’estat dels salaris en funció d’unes graelles salarials. Concretament vol conèixer el nombre d’assalariats que cotitzen pel salari base mensual fix, i que aquesta informació sigui desglossada amb perspectiva de gènere.

Fa exactament dos anys ja va poder analitzar la situació dels salaris que es cotitzaven a la CASS en funció de les mateixes graelles salarials.

En aquell moment es va poder observar a on es situaven el gruix dels salaris cotitzats a la CASS. Els resultats van mostrar que hi havia 5649 persones que cobraven un salari per sota de 962 euros (salari mínim), 5704 persones cobraven un salari entre 962 i 1200 euros, i 7425 persones cobraven un salari d’entre 1200 i 1500 euros.

Aquesta informació resulta important per conèixer l’impacte de la crisi econòmica en els salaris i ajuda a poder fer seguiment de la seva evolució i tornar a analitzar el seu comportament en aquests últims dos anys.

També, a través d’un altra pregunta amb resposta escrita, vol que el Govern aclareixi afirmacions que es troben al conveni signat entre la CASS i el Col·legi de metges i que durant la passada sessió de control al govern del Consell General, ja va expressar certs dubtes.

Concretament vol la informació complementaria que ajudi a saber com el dret del pacient a l’atenció domiciliaria està garantit pel sistema de finançament públic de la salut actualment en les franges horàries de 21h a 9h i els caps de setmana, i el cost que tenen aquestes les visites domiciliaries per la CASS.

Alhora vol fer un comparatiu amb el cost que tenia antigament el servei de permanències mèdiques que finançava el govern amb l’actual cost ofert per serveis mèdics privats.

(Text: Sílvia Bonet)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada