La Consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, visita l’Ajuntament de la Seu d’Urgell

Budó amb part de l'equip municipal
Budó amb part de l’equip municipal (Foto Ajuntament Seu d’Urgell)

Aquest matí la Consellera de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha fet aquest matí una breu visita a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell on ha estat rebuda per l’alcalde de la ciutat, Jordi Fàbrega, el Vicealcalde, Francesc Viaplana, i els tinents d’alcalde de Desenvolupament Local i Ocupació i de Cultura, Mireia Font i Carlos Guàrdia, respectivament.

En aquesta visita a la capital alturgellenca, Jordi Fàbrega ha volgut agrair personalment en nom del Consistori urgellenc a la Consellera Budó la signatura del conveni marc de col·laboració per a desenvolupar el Grau en Ciències de la l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de Lleida (INEFC-Pirineus) a la Seu d’Urgell, que s’implantarà en el curs 2021-2022.

Recordem que la signatura  d’aquest conveni va tenir lloc a finals del passat mes de maig, de manera telemàtica, entre el Govern de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida INEFC i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb la presència de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

 

Neguit del sector turístic del Pirineu
En aquesta mateixa reunió amb la consellera Budó, l’alcalde urgellenc ha volgut fer-li arribar el neguit del sector turístic del Pirineu en general, com de l’Alt Urgell i de la Seu d’Urgell en particular, sobre l’actual situació sanitària del Segrià que està afectant de manera negativa a les reserves d’allotjament del territori. En aquest punt, Jordi Fàbrega li ha manifestat que “les cancel·lacions que s’estan produint no són de persones que no puguin sortir de casa perquè es trobin en confinament sinó perquè identifiquen el Pirineu amb Lleida. El nostre territori pertany a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, i no a la Regió Sanitària de Lleida”. 

En aquest sentit, l’alcalde ha afegit que “la nostra desescalada ha estat diferent respecte a d’altres regions sanitàries i, a dia d’avui, no tenim la mateixa situació que tenen l’àrea metropolitana de Barcelona o Lleida. Al Pirineu hi ha poca casos de Covid-19, tenim grans espais oberts i de natura i poca densitat de població, característiques que ens permeten controlar molt millor la pandèmia”. Fàbrega ha volgut subratllar davant la consellera de Presidència per tal que el Govern faci arribar el missatge que “avui per avui, el Pirineu és un territori segur, on el risc de contagi és molt més baix que en d’altres territoris del país, i que caldria que tothom ho tingués en compte a l’hora de buscar un lloc per passar-hi les vacances o un cap de setmana. El Pirineu, com òbviament l’Alt Urgell i la Seu, són territoris segurs per descansar amb tranquil·litat”.

 

Vídeo ‘La Seu et sorprendrà’
Val a dir que recentment Turisme Seu ha posat en marxa una nova campanya turística a través de les xarxes socials per reafirmar que la Seu d’Urgell i comarca com una destinació turística privilegiada i de proximitat que ofereix la màxima seguretat per a visitants i turistes.

La campanya es compon d’un vídeo de dos minuts i escaig de durada, elaborat a partir d’11 càpsules temàtiques que s’han aglutinat per a poder mostrar una bona part de possibilitats que ofereix a visitants i turistes el territori que van des de la pràctica d’esports a la natura, el patrimoni cultural que es pot visitar, els allotjaments rurals i hotels per descansar i la gastronomia.

TOTES LES NOTÍCIES