La consellera d’Agricultura inaugurarà la Fira de Sant Ermengol de la Seu

fira-sant-ermengolMeritxell Serret, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, inaugurarà aquest proper dissabte 15 d’octubre, a dos quarts d’onze del matí, la Fira de Sant Ermengol 2016 de la Seu d’Urgell.

En l’acte inaugural d’aquesta fira mil·lenària, que se celebrarà a la sala de plens del Consistori urgellenc, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, donarà la benvinguda a la consellera d’Agricultura i a les autoritats convidades per l’ocasió.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha volgut que fos la consellera Meritxell Serret la personalitat que faci els honors d’obrir aquesta fira agroalimentari per excel·lència, i la més important del Pirineu, tal i com ja han fet tots els consellers d’Agricultura del Govern català en les edicions anteriors d’aquest certamen on el formatge artesà n’és el protagonista principal.

Meritxell Serret i Albert Batalla, juntament amb la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, encapçalaran la comitiva que es desplaçarà fins als diversos recintes firals per visitar, primer de tot, la Primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu, situada al carrer dels Canonges. Aquesta primera edició, que comptarà amb la presència de 20 parades de productors i comercialitzadors de productes ecològics pirinencs, està organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb el suport del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Seguidament, les autoritats també visitaran l’AutoFira, situada a l’aparcament del Dr. Peiró, fins arribar a la pista polivalent, recinte que ocupa la 22a Fira de Formatges Artesans del Pirineu que aplega un total de 45 formatgeries vingudes de totes les comarques pirinenques de Catalunya, de banda i banda de la serralada, així com del País Basc, Navarra i Aragó.

La consellera també visitarà l’altre recinte firal (pavelló poliesportiu) on hi haurà instal·lat l’Espai de Tast Km0-Gustum, zona de degustació col·lectiva en què s’ofereix als visitants els productes dels elaboradors alimentaris de la comarca, a càrrec de l’associació de productors Menja’t l’Alt Urgell. 

En el mateix recinte firal, la comitiva d’autoritats també visitarà, entre d’altres estands institucionals i entitats, la Mostra Culinària, emmarcada dins del programa ‘Aliments del Territori i Tu’ de la Diputació de Lleida, que oferirà un seguit de degustacions i tastos.

A l’espai firal que ocupa la Fira de Formatges Artesans del Pirineu tindrà lloc, a partir de dos quarts de dues del migdia, el lliurament dels premis Amic del Formatge i del 22è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu.

La consellera d’Agricultura i l’alcalde de la Seu d’Urgell faran a mans el guardó Amic del Formatge a Josep Sucarrats, director de la revista ‘Cuina’. Aquest premi que atorga cada any l’Ajuntament de la Seu d’Urgell distingeix a persones que, en la seva actuació professional, contribueixen a la cultura  del formatge, i especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu.  

Seguidament, se celebrarà el lliurament de premis del 22è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu en el qual s’hi presenten més de 150 formatges artesans de producció pròpia, elaborats en qualsevol territori del Pirineu.

En aquesta edició, el concurs hi ha 12 categories: formatges no madurats (matons i recuits i formatges frescos); formatges madurats (de cabra, quallada àcida i quallada enzimàtica; de vaca, quallada  àcida i quallada enzimàtica; de vaca, pasta tova; d’ovella, quallada enzimàtica i de pasta tova); tupí o gazta-zaharra; formatges blaus; formatges amb condiments; i iogurts i llets fermentades.

Concretament, la consellera Serret i l’alcalde Batalla, amb la resta d’autoritats presents en aquest acte, lliuraran 3 premis per cadascuna d’aquestes categories: diploma medalla d’or, diploma medalla de plata i diploma medalla de bronze.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.