comu-canilloEl cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, ha assegurat que la congelació de les transferències ‘no ens ha agafat excessivament per sorpresa’ perquè de cara al 2014 ja treballaven en un pressupost basat en els mateixos ingressos d’enguany. Tot i això, Palmitjavila ha reconegut que l’augment previst de transferències del Govern ‘hauria anat bé per relaxar les finances comunals’, així com tirar endavant amb més celeritat les obres públiques necessàries a la parròquia, relacionades amb el clavegueram, la separació d’aigües i les millores en carreteres. D’altra banda, durant la sessió de Consell de Comú d’aquest dilluns s’ha aprovat un decret per donar compliment a la Llei de protecció de dades i publicar al BOPA la relació de fitxers amb dades personals que disposa i quin ús i control se’n fa.

El Comú de Canillo treballa per a l’any vinent amb un pressupost similar al d’enguany, que ascendia a 11,4 milions d’euros. El cònsol menor, David Palmitjavila, que ha presidit la sessió de Consell de Comú d’aquest dilluns a causa de l’absència per motius personals del cònsol major, ha assegurat que abans de conèixer la decisió del Govern de congelar les transferències als comuns, ja es treballava el pressupost de l’any vinent sobre els mateixos ingressos d’enguany. De fet, el cònsol ha recordat que des que van entrar al Comú ‘hem provat de fer pressupostos realistes i no fer volar coloms’, i que per tant la decisió no els ha agafat ‘excessivament per sorpresa’. Per tant, la intenció és que ‘els números màxims del pressupost siguin com els d’aquest any’, però si veuen que els ingressos d’enguany es queden per sota dels pressupostats, ‘si podem reduirem’.

Tot i això, Palmitjavila ha reconegut que uns ingressos superiors en transferències ‘haurien anat bé per relaxar les finances comunals’ i per tirar endavant més obra pública necessària. En aquest sentit, ha recordat que a causa de les dimensions de la parròquia, hi ha unes obres pendents que són molt costoses, i que per tant, l’objectiu és ‘invertir allà on realment les obres són més efectives’ i intentar donar el màxim de servei amb la menor quantitat de diners.

D’altra banda, durant la sessió de Consell de Comú s’ha aprovat un decret per donar compliment a la Llei de protecció de dades del 2003. En aquest sentit, es publicarà al BOPA la descripció de tots els fitxers amb dades personals que disposa el Comú, relacionats amb tràmits, cadastre, circulació o la biblioteca, per tal que la població sigui coneixedora de l’ús que se’n fa, la durada de conservació, i que es poden consultar per poder fer modificacions.

Més d’un milió d’euros per a la innivació de l’Àliga

Finalment, el cònsol menor de Canillo ha explicat que de cara a la temporada d’hivern la inversió principal que està fent Ensisa és la xarxa de canons de neu per al nou traçat de la pista Àliga, que supera el milió d’euros, així com els últims moviments de terra, la finalització de l’arribada i la instal·lació dels sistemes de seguretat per tal que la pista pugui acollir proves de descens. A més, també s’han previst partides per fer millores als restaurants de l’estació, amb l’objectiu d’adaptar-los als nous temps.

Pel que fa a les activitats d’estiu d’Ensisa, Palmitjavila ha indicat que el camp de golf ha tingut uns resultats més bons que d’altres temporades, gràcies a una millor afluència i la celebració de més tornejos, però que en canvi les activitats familiars de Canillo s’han tancat una mica a la baixa. Malgrat tot, el cònsol ha assegurat que la temporada, tot i haver començat tard, ha anat bé, ja que les xifres del golf han compensat la baixada del Family Park.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada