La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu reparteix més de 7.000 racions d’escudella

Unes 7.000 racions d’escudella han repartit aquest migdia els membres de la Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell als urgellencs i urgellenques congregats al passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca que des de mig matí ja feien cua per a poder tastar i endur-se a casa aquesta menja típica d’hivern. Per elaborar aquesta escudella s’han fet servir més de 1.000 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella.

Els actes commemoratius d’aquesta jornada festiva de Sant Antoni han estat presidits per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, entre d’altres representants institucionals, juntament amb els membres de la confraria.  

La diada de Sant Antoni, marcada enguany per una bona climatologia amb una temperatura quasi primaveral, s’ha iniciat a les 12 del migdia amb la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on s’ha oficiat la tradicional benedicció i repartiment del ‘Panet de Sant Antoni’.

Tres Tombs

Com marca la tradició, a la sortida d’ofici, s’ha beneit els animals davant la catedral. Tot seguit ha tingut lloc la lluïda passejada pels carrers del centre històric de la Seu fins arribar al passeig Joan Brudieu. Allà s’han fet els tradicionals ‘Tres Tombs’, encapçalats pels tres ‘banderers’: Joan Alrich Castell, el nou banderer el qual duia el pendó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Ramon Dolcet Duran i Jordi Fanés Solans, respectivament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *