Els caps d’Estat i de Govern de la Conferència Iberoamericana han atorgat la Secretaria Pro Tempore durant els pròxims dos anys a Andorra, i en conseqüència l’organització de la Cimera Iberoamericana el 2020. En la seva intervenció, Antoni Martí, ha expressat l’orgull i l’emoció d’assumir aquest gran repte que donarà visibilitat internacional al Principat.

El cap de Govern ha assegurat que Andorra donarà continuïtat a l’intens treball que aquest fòrum multilateral està duent a terme en pro de l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 i que la voluntat és fer un pas més enllà i vincular aquestes prioritats a la innovació, posant-la al servei de la sostenibilitat. Martí ha afirmat que els ODS són un repte compartit per tots els països de la comunitat iberoamericana i que s’alineen a les polítiques que Andorra està implementant, de manera transversal, durant els darrers anys, per tal de convertir-se en un referent en Educació, transició energètica i inclusió, especialment les persones amb discapacitat.

Per concloure, Martí ha volgut agrair el suport mostrat per la totalitat dels països de la conferència iberoamericana per la candidatura d’Andorra i ha celebrat el suport de Guatemala per intercanviar experiències al voltant de l’organització d’aquest esdeveniment internacional d’alt nivell.
Andorra assumeix doncs la Secretaria Pro Tempore d’ara i fins al 2020. Tindrà a càrrec seu la presidència i la coordinació del calendari d’activitats preparatòries prèvies a la Cimera Iberoamericana, entre les quals reunions de ministres de Relacions Exteriors, reunions de coordinadors nacionals, reunions de responsables de cooperació reunions ministerials, fòrums i trobades sectorials entre entitats, sector privat i societat civil.
Andorra es va adherir a la Conferència Iberoamericana formalment l’any 2005, així, durant la pròxima Cimera de caps d’Estat i de Govern se celebraran 15 anys de participació activa en aquesta comunitat. Durant aquest període, tots els caps de Govern han assistit a totes les Cimeres que s’han celebrat en els diferents països de la regió iberoamericana.

Martí i Ubach agraeixen el suport a la candidatura d’Andorra als seus homòlegs iberoamericans
Durant la seva estada a Guatemala, el cap de Govern, Antoni Martí, ha tingut la ocasió de trobar-se amb els diferents presidents iberoamericans, als quals ha agraït el suport mostrat a la candidatura d’Andorra per al 2020.
Per la seva part, la ministra d’Afers Exteriors, també ha coincidit amb els ministres de la Conferència Iberoamericana, als quals també ha mostrat la gratitud per el suport mostrat al Principat. Maria Ubach ha mantingut diferents reunions bilaterals amb els ministres de Veneçuela, El Salvador, Brasil o Xile, amb els quals han tractat diferents aspectes de les relacions bilaterals.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada