Si teniu previst fer algun viatge d’última hora aquest estiu, aquests són alguns consells per una conducció més eficient. Això ajudarà a que en reduïu el consum i a més, serà millor pel medi ambient.

Planificar la ruta

El consum de combustible i les emissions de CO2 augmenten en els embussos; per tant, convé planificar la ruta per circular pels itineraris que presentin menys retencions.

Evitar el sobrepès d’equipatge

El pes extra o elements com la baca fan augmentar el consum de carburant.

Aire condicionat

La refrigeració pot incrementar el consum del cotxe en un 20%, mentre que circular amb les finestretes obertes ho fa només en un 5%. El millor és portar-les tancades i usar l’aire condicionat només quan sigui necessari.

Posada a punt del vehicle

S’estalvia carburant si es circula amb els neumàtics ben alineats i amb la pressió que recomana el fabricant, amb el motor ben reglat, els filtres revisats i l’oli adequat.

Conducció suau

Les accelerades i frenades contínues i massa brusques disparen el consum de carburant. Manteniu una velocitat uniforme en la vostra conducció.

Arrencada

Cal posar en marxa el motor sense pitjar l’accelerador. Per iniciar la marxa, posarem la primera, però després de recórrer uns sis metres, cal engranar la segona.

Vigileu les revolucions dels vostres vehicles per canviar de marxa quan el cotxe ho demani (entre 2.000 i 2.500 rpm en els motors de gasolina i entre 1.500 i 2.000 rpm en els dièsel). Sempre que sigui possible, és millor circular amb marxes llargues i revolucions baixes.

Desceleracions i parades

Cal aixecar el peu de l’accelerador i reduir la marxa com més tard millor. Atureu el vehicle sense reduir, si la distància i la velocitat ho permeten. En parades prolongades, atureu el motor.

Una conducció més eficient no només redueix el consum de combustible i les emissions de contaminants, sinó que augmenta la seguretat viària.