fatima2És la processó de torxes de Fàtima que ahir es va fer a Meritxell, una manera d’afegir-se a les milers de processons que es fan arreu del món en commemoració a la primera aparició de la Verge de Fàtima als tres pastors. Uns actes que va coincidir amb la presentació del capellà portuguès que ja s’ha instal·lat de manera permanent a Andorra.

El 13 de maig se celebra la primera aparició de la Verge de Fàtima als tres pastors. Una data que la comunitat portuguesa celebra amb diversos actes. Un, les ofrenes a la Verge.La comunitat portuguesa és una de les més devotes a Andorra i això és fa notar.

La missa d´ahir també servia per presentar al capellà portuguès Albano Fraga, el primer que s´instal·la a Andorra de manera permanent.

Una altra de les presències destacades va ser la de l’arquebisbe de Braga, que amb l´arxipreste de les Valls, Ramon Sàrries, van participar en el camí de llum i pregàries amb els centenars de pelegrins fins al santuari.

El 13 de maig del 1917 la Verge es va aprèixer a tres pastors per primera vegada. L’útlima seria el 13 d´octubre. Entre les revelacions, hi ha la conversió de la Rússia soviètica o l’intent d’assassinat de Joan Pau II.

Aquest vespre l´església de la Massana acollirà la missa de la diada, ofici presidit per l´arquebisbe d´Urgell, Joan-Enric Vives.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada