La  comunitat portuguesa celebra aquest dissabte el dia de Portugal. Els actes van comenar divendres a la tarda amb una festa a la capital i un concert de fados.

La jornada és, en realitat, una triple celebració, ja que també se celebra el dia de les comunitats portugueses a l’estranger i es recorda la mort del poeta Luis Vaz de Camoes. Divendres un seguit d’actes amb representació de les institucions del Principat va ser el punt de partida d’altres celebracions que tindran lloc durant el cap de setmana. La comunitat portuguesa és la tercera en nombre a Andorra. No és d’estranyar, ja que l’emigració ha estat una constant en la història del país lusità.

La comunitat lusitana es manté fidel a les seves tradicions i assumint com a pròpies les del Principat. En aquest sentit conformen un exemple d’integració.

La commemoració d’aquest dia no sempre ha tingut les mateixes connotacions. I és que durant el règim autoritari de l’Estado Novo, entre 1933 i fins a la revolució dels clavells de 1974, el nom oficial era dia de la raça. La festa d’ahir va finalitzar amb un tradicional concert de fados.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada