Catalunya inicia la presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus amb l’objectiu d’impulsar-ne la projecció europea. La presidència catalana ha presentat el seu pla de treball per al període 2019-2021.

Durant aquest període, la CTP vol incidir especialment en la consolidació de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, una iniciativa creada el 2010 amb la voluntat de ser referent en el coneixement de l’adaptació al canvi climàtic en ecosistemes de muntanya. A més, la presidència catalana vol centrar la seva línia de treball en la connectivitat i accessibilitat al territori pirinenc.

La CTP és un consorci de cooperació transfronterera formada per Euskadi, Aragó, Navarra i Catalunya; les regions franceses d’Occitània i Nova Aquitània, i l’Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera en representació del Principat d’Andorra. L’objectiu d’aquesta institució és promoure i desenvolupar la cooperació transfronterera, mitjançant la realització d’accions comunes d’interès general.

La reunió del comitè executiu ha comptat amb la participació catalana del director general d’Afers Europeus i Mediterranis de la Generalitat, Alfonso González Bondia; la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa AmorósMaria Teresa Medina, sub-directora general de Programació Econòmica; i Rafael Giménez; responsable del programa de suport a la presidència del Consorci de la CTP.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada