La primera reunió del Consell Executiu de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) sota la presidència del Govern català se celebrarà el 22 i 23 de gener a Tremp. A la trobada hi assistiran membres dels governs de Catalunya, Aragó, Euskadi, Navarra, Andorra, Nova Aquitània i Occitània.

La Generalitat va agafar el relleu a l’Aragó en la presidència de l’organisme ara fa tot just un mes. La delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, va ser nomenada secretària general per un termini de dos anys, moment en què passarà el càrrec a Euskadi.

La presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus té com a objectiu promoure, en estreta col·laboració amb els territoris que la integren, la posada en marxa de projectes estructurals que busquin afavorir el desenvolupament econòmic i social de l’espai pirinenc i de les zones litorals que formen part del territori. Amorós remarca la voluntat que el Pirineu català sigui conegut arreu i que es treballi en accions concretes que beneficiïn els seus veïns.

Entre els eixos en els quals ja es treballa destaca el clima, a través de l’Observatori Pirinenc de Canvi Climàtic (OPCC); la promoció d’iniciatives i atractius del territori, amb la Unitat de Desenvolupament i Dinamització; la mobilitat, connectivitat i accessibilitat, gràcies al Grup de Treball d’Infraestructures, Transport i Comunicacions; i la governança, capitalització i comunicació.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada