El Comitè Executiu del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus, s’ha reunit aquesta setmana a Jaca per aprovar el seu Pla d’Acció Estratègic 2018 -2024. Un projecte que, entre altres accions, preveu la constitució del consorci internacional com a lobby davant la Unió Europea.

Un cop confirmada, l’estratègia en conjunt encara s’ha de presentar en un procés de participació, en cinc fases temporals que finalitzessin previsiblement al novembre d’aquest any. 

Amb l’acord i el consens de tots els mebres, segons explica El Periódico de Aragón, la Comunitat de Treball dels Pirineus recupera «el paper polític desitjat» i per això «és intenció de tots els seus membres constituir aquest consorci internacional en un lobby utilitzant com a document de reflexió i de treball l’Estratègia pirinenca », segons la representació Aragonesa, que n’ostenta la presidència.

A més, la CTP, amb caràcter més general, busca reforçar la coordinació entre les parts implicades, garantint la coherència entre les iniciatives existents, satisfent algunes llacunes, evitant duplicitats i harmonitzant un futur finançament en la qual, com a lobby, s’espera accedir a diversos fons europeus.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada