La competició esportiva es començarà a reprendre progressivament a partir del 28 de novembre

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. SFG

Les competicions esportives es podran començar a reprendre a partir d’aquets cap de setmana. Així ho ha indicat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que ha assenyalat que aquest pas s’engloba dins de l’estratègia de Govern per cribrar el 40% de la població resident setmanalment durant la temporada d’hivern.

Així, s’ha autoritzat la participació dels equips i professionals andorrans en les seves respectives competicions a partir del 28 de novembre. En un primer moment la represa progressiva de les competicions es permet competir a les categories sèniors, juvenil/júnior i cadet. Per tal que la represa sigui el més segura possible, el Ministeri durà a terme cribratges amb testos d’antígens de la COVID-19 de manera setmanal a tots els esportistes i equips tècnics que hagin reprès la competició d’acord amb un protocol previ establert entre el Ministeri i les federacions.

El cribratge al sector esportiu suposarà fer, aproximadament, uns 200 cribratges setmanals. Riva ha explicat que moltes competicions esportives encara no s’han reprès a causa de les restriccions als països veïns, tot i això ha defensat la necessitat de tenir “un protocol ja definit per quan aquestes es puguin tronar a jugar”.

Finalment, la ministra de Cultura i Esports ha especificat que la Federació Andorrana de Futbol (primera i segona divisió de futbol 11, i primera divisió futbol sala) realitzarà ella mateixa els testos d’antigen i que el BC MoraBanc Andorra (primer equip) i el FC Andorra (secció professional) fan els cribratges en al marc de les seves competicions professionals. En tots tres casos, sempre se segueixen els protocols marcats pel Ministeri de Salut i de Cultura i Esports.

TOTES LES NOTÍCIES