robotAndorra Telecom dóna suport a la celebració del torneig a Andorra de la World Robot Olympiad, que tindrà lloc el dia 26 de setembre vinent, una prova classificatòria per a les finals espanyola i mundial.

Es tracta d’una de les competicions de robòtica LEGO més importants del món consistent en la construcció i programació d’un robot per dur a terme una sèrie de missions en una taula de competició. La iniciativa s’inscriu en la política de l’operador de telecomunicacions de donar suport a l’educació en ciència i tecnologia.

Andorra Telecom ja patrocina la Micro First lego League, també de LEGO, que s’ha incorporat al programa de l’Escola Andorrana, i el Premi Eureka, que lliura l’ensenyament francès. La WRO Andorra Telecom està distribuïda en dues modalitats en funció de la franja d’edat dels integrants dels equips participants: Elementary (de 6 a 12 anys) i Junior High (de 13 a 15 anys)

Els equips, fins a un màxim de 12, han de ser de dos o tres membres més un entrenador, que pot ser major d’edat. Cadascun dels equips ha de tenir un responsable adult. La WRO permet plantejar tres desafiaments diferents. En el cas de la WRO Andorra Telecom s’ha optat en aquesta primera edició per l’anomenat desafiament regular, on els equips han de construir robots dissenyats en un repte plantejat sobre un tauler.

El tema d’aquest any, “Robots Exploradors”, anima els estudiants a construir robots que puguin investigar i explorar diferents ambients. La prova està inspirada en el país que acull la final internacional, que aquest any és tindrà lloc a Doha (Qatar) entre el 6 i el 8 de novembre. Des d’Andorra Telecom es ressalten les possibilitats que ofereix la robòtica en la formació dels infants així com el compromís de l’empresa, com a motor del sector tecnològic, en la innovació i la ciència.

El torneig permet fomentar entre els participants la creativitat, la iniciativa i la capacitat de resoldre problemes mitjançant el repte educatiu, així com proporcionar una oportunitat per millorar competències de comunicació, cooperació i treball en equip.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada