comissio-europeaLa Comissió Europea ha respost la carta que els afectats per la línia d’alta tensió que ha d’unir Adrall amb Andorra li van fer arribar per demanar la seva mediació en el conflicte. En aquest sentit, des de la Comissió Europea s’agraeix la missiva però es recorda que ja que aquest projecte no es va incloure en les orientacions per a les xarxes transeuropees d’energia, no ha rebut cap subvenció de la Unió. A més, també s’assenyala que aquest projecte no forma part de la llista de projectes d’interès comú (PIC).

La Comissió Europea no actuarà com a mediadora en el conflicte denunciat pels afectats per la línia d’alta tensió que ha d’unir Adrall i Andorra, perquè aquest és un projecte que no figura en els programes d’ajuda ni rep cap tipus de subvenció. A més, en la carta de resposta de la Comissió Europea se suggereix a la plataforma d’afectats que si el promotor del projecte no ha complert amb la legislació de medi ambient, es posin en contacte amb la Direcció General de Medi Ambient responsable d’aquestes qüestions.

La plataforma d’afectats per la construcció de la línia elèctrica d’alta tensió entre Adrall i Andor­ra ha demanat la mediació institucional d’ajuntaments de l’Alt Urgell, el govern català o l’espanyol, per aconseguir aturar o, almenys, modificar el projecte per minimitzar-ne l’impacte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada