La Comissió Europea ha manifestat aquest dimarts que espera que Àustria anunciï a mitjans de maig la intenció d’aplicar l’intercanvi automàtic de dades bancàries i que els països membres li donin el mandat per negociar un ampli acord sobre la fiscalitat dels estalvies bancaris, tal com recull l’Agència EFE.

El comissari de Fiscalitat, Unió Duanera, Lluita contra el Frau i Auditoria, Algirdas Semeta, ha recordat que ‘hi ha dos esdeveniments molt importants, el 14 de maig el Consell de Ministres d’Economia de la Unió Europea; i el 22 de maig la cimera europea’. En aquest sentit, Semeta ha assenyalat que espera que aleshores es conegui la posició d’Àustria sobre si accedeix o no a l’intercanvi automàtic de dades bancàries.

El comissari ha insistit en què espera que ‘Àustria prengui consciència finalment i pugui passar pàgina’ per facilitar el desbloqueig del mandat que demana la CE per negociar amb Suïssa i amb altres quatre països de fora de la UE com Andorra, San Marino i Liechtenstein esmenes a convenis firmats al 2004 sobre fiscalitat als estalvis bancaris.

Semeta ha explicat que es vol negociar amb Suïssa un acord que cobreixi ‘un ampli rang d’ingressos’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada