La Comissió d’Interior descarta incorporar un membre de l’INAF a la comissió contra el finançament del terrorisme

consellLa Comissió Legislativa d’Interior ha tancat l’informe del ponent del projecte de llei de modificació de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme. Aquesta modificació preveu la creació d’una comissió específica per al control del terrorisme i la proliferació d’armes i s’adopta per adaptar-se als requeriments internacionals. La demanda més destacada que havia fet el grup mixt via esmena era la incorporació d’un representant de l’INAF a la Comissió Permanent de seguiment de la lluita contra el finançament del terrorisme, però no ha estat acceptada.

De les 21 esmenes presentades pel grup parlamentari mixt, catorze han estat aprovades per unanimitat, tres no han estat aprovades i quatre han estat retirades per transacció i aprovades per unanimitat.

La demanda més destacada que havia fet el grup mixt era la incorporació d’un representant de l’INAF a la Comissió Permanent de seguiment de la lluita contra el finançament del terrorisme. El conseller general del grup mixt, Gerard Barcia, ha explicat que el seu grup és favorable a la fusió d’aquesta comissió i la de control del blanqueig de diners, i per tant hi hauria de constar un membre de l’INAF.

No obstant, la presidenta de la comissió, la consellera demòcrata Silvia Riva, ha explicat que aquest projecte de llei no modifica la comissió de blanqueig de diners, sinó que només afecta a la del terrorisme i que, per tant, s’haurà d’esperar a una nova modificació de la llei.

Riva ha indicat que es tracta d’una modificació ‘futura i propera’ però que serà més complexa. El que s’haurà de veure és si les dues comissions es poden fusionar, ‘que no sempre vol dir que sigui més eficient’, o si simplement la comissió de blanqueig de diners serà la que compti amb un representant de l’INAF.

Per la seva banda, Barcia ha opinat que ‘ens amoïna que s’hagin de fer tantes modificacions a la llei’ però que si no s’ha acceptat via esmena, espera que es pugui fer amb la propera modificació.

TOTES LES NOTÍCIES