La Comissió d’informació i vigilància del Centre de Tractament de Residus s’ha reunit aquest dimarts per fer el balanç anual de funcionament de la planta, i ha constatat que es compleixen tots els paràmetres normatius avaluats.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ctrasa, Sílvia Calvó, ha explicat que en el sí de la comissió s’han presentat totes les dades relacionades amb l’impacte de la planta en el seu entorn. Així, s’ha evidenciat que tots els paràmetres d’emissions a l’atmosfera, així com els controls de les aigües, compleixen amb la normativa.

Calvó ha remarcat que es mesuren un seguit d’indicadors que es comparen amb la normativa andorrana i amb l’Organització Mundial de la Salut, i que en tots els casos es respecten.

Pel que fa al balanç de funcionament, les dades evidencien un increment del 5% dels residus tractats, i en aquest sentit Calvó ha recordat que aquest indicador està relacionat amb el creixement econòmic i amb la major entrada de turistes, que genera una major quantitat de residus. En aquest sentit, ha indicat que tot i que des del Ministeri sempre es treballa en la prevenció per evitar que els residus generats per habitant vagin en augment, si aquest increment està relacionat amb un major nombre de visitants, s’ha d’entendre com una dada positiva.

Quant a les aturades del Centre de Tractament de Residus, aquestes se situen dins la normalitat i està previst que se’n faci una la setmana vinent i posteriorment una altra aturada de dues setmanes a la tardor.

En la reunió de la comissió han participat representants del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, del Ministeri de Salut, del Comú d’Andorra la Vella, representants dels cònsols, de la societat civil, i també dels veïns.

Per part del Comú d’Andorra la Vella, la cònsol major, Conxita Marsol, ha valorat positivament el balanç presentat i ha fet esment especial al fet que s’hagi millorat en els darrers anys pel que fa a les olors. Ha indicat que els veïns també destaquen una millora en aquest sentit, però ha anunciat que amb la voluntat de treballar per la qualitat de vida dels veïns es podria sol·licitar un estudi que avaluï les olors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada