SFG

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha presidit la Comissió de Seguiment de la Caça, en la qual també han participat els responsables del Ministeri en aquest àmbit, la Federació de Caça i les associacions protectores d’animals i de defensa de la natura. La reunió s’ha dut a terme en dues jornades, el 17 i avui 27 de juny, en les quals s’han validat els objectius dels plans de gestió de les espècies sotmeses a pla de caça (isard, cabirol i mufló), de les espècies caçables regulables (porc senglar, talpa, cérvol i guineu) i de la resta d’espècies caçables en terreny cinegètic comú, vedats de caça i vedats temporals de caça pel període 2019-2024.

L’objectiu principal pel que fa a l’isard és fomentar la seva població, pel que fa al cabirol; l’objectiu és estabilitzar el creixement de la població i gestionar la població en coherència amb les activitats agrícoles i ramaderes i finalment pel mufló l’objectiu és reduir la població i impedir-ne l’entrada als vedats.

Pel que fa al pla de gestió del porc senglar, espècie regulable, els objectius són minimitzar els danys produïts en terrenys agrícoles i altres i reduir-ne la població. A més, s’han marcat també com a fites, conèixer les dades poblacionals, fer el seguiment de l’estat sanitari de les espècies i ordenar-ne l’aprofitament cinegètic.

La Comissió de Seguiment de la Caça, també ha validat les propostes de plans de caça pel 2019-2020, les dates de la temporada de caça i una proposta de nou reglament de la caça que es presentaran a la propera sessió de Govern.

La Llei de caça preveu l’obligació d’un pla de gestió per a l’aplicació dels plans de caça. Els plans de gestió s’han de fonamentar en els principis d’anàlisi de les característiques del territori, de coneixement de les poblacions faunístiques existents, de definició dels objectius de la gestió i de mitjans necessaris per aconseguir els objectius. Aquests plans fixen els objectius de gestió de cada espècie i són la base de la gestió cinegètica. Cada pla de gestió es completarà anualment amb els respectius plans de caça per a les espècies que hi quedin sotmeses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada