La Comissió de Participació de les Entitats Cíviques dels serveis socials celebra la cinquena reunió

La Comissió de Participació de les Entitats Cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris (COPEC) s’ha reunit, aquest dilluns, per cinquena vegada, des que es va constituir el novembre del 2016. La trobada, encapçalada pel ministre d’Afers Socials, Joventut i Habitatge, Víctor Filloy, i amb la presidència també del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha centrat en qüestions vinculades amb la protecció de l’adolescència i la infància, així com amb la salut.

En aquest sentit, durant la trobada s’ha exposat als assistents el futur Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) que s’ubicarà al Solà d’Enclar, així com els treballs del Govern per avançar en la posada en marxa d’aquestes instal·lacions. La presentació d’aquest nou recurs s’ha basat en els seus principis generals i s’ha acordat fer trobades informatives més específiques amb les entitats que així ho sol·licitin.

Un altre dels punts de la reunió s’ha centrat a explicar, des del ministeri de Salut, el funcionament i en què consisteix la gestió sociosanitària de l’Atenció Centrada en la Persona (ACP), un model internacional que situa els usuaris en el centre de les instal·lacions i, d’aquesta manera, facilita un envelliment actiu. Així mateix, tenint en compte que aquesta és la primera trobada de la present legislatura, la reunió d’avui de la COPEC ha servit també per fer una fotografia del funcionament i dels recursos del servei de Salut Mental.

La Comissió de Participació de les Entitats Cíviques és un òrgan consultiu i assessor de l’Executiu, especialment en l’elaboració del Pla nacional de serveis socials i sociosanitaris, i per formular propostes de millora en aquest àmbit. La COPEC és també una plataforma participativa, atès que està formada per representants del Govern, de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i els representants de les entitats cíviques.