La Comissió Legislativa de Finances ha emès l’informe relatiu a l’informe del Tribunal de Comptes sobre els números de la candidatura de Moviment Massanenc. Tal com ja va fer en el seu dia el Tribual de Comptes, els consellers generals de la Comissió han aprovat l’informe perquè sigui tramès al Govern i aquest ‘ordeni el pagament de les subvencions electorals’. Així apareix publicat aquest dilluns al Butlletí del Consell General. La xifra de la subvenció ascendeix a 6.090 euros després que s’hagin validat unes despeses per la quantitat de 56.253,12 euros. L’aprovació d’aquests comptes ha anat precedida de polèmica ja que no es van presentar en els terminis previstos per la Llei: el partit massanenc va presentar els números relatius a la campanya gairebé tres mesos més tard. Finalment el síndic general va trametre el passat mes d’octubre la documentació comptable de la candidatura al Tribunal de Comptes, que va decidir fiscalitzar els comptes i elaborar un informe complementari.

D’altra banda, la Comissió de Finances també s’ha pronunciat sobre els informes del Tribunal de Comptes relatius a l’Administració pública, el Consell General i de les transferències i liquidacions dels Comuns. I ho ha fet en el mateix sentit que el Tribunal de Comptes, és a dir, constatant que ‘moltes de les entitats auditades segueixen sense donar compliment a les reserves formulades reiteradament pel Tribunal de Comptes, la qual cosa comporta que cada any s’ha de tornar a insistir en la necessitat de regularització d’aquestes situacions’.

Apunt especial mereix el Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA) de qui no s’han aprovat els comptes ja que, tot i haver rebut la liquidació dels comptes dels exercicis 2010 i 2011, ‘no ha pogut realitzar els treballs de fiscalització preceptius al no haver estat facilitada per l’entitat la informació necessària per la seva realització’.

La Comissió també fa referència a Rtvasa que amb els comptes del 2011 es troba en ‘una situació financera i econòmica que pot fer qüestionar la seva viabilitat futura’, i a Ctrasa que també ha rebut l’aprovació dels comptes del 2009 i 2010.

Sobre els comuns recorda que de Canillo, Encamp, Ordino, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany ‘no es disposa d’una comptabilitat que permeti identificar amb claredat tots aquells comptes d’inversió, endeutament o despesa corrent relacionats amb la transferència rebuda’; que en alguns comuns persisteixen alguns romanents de transferència no aplicats, que provenen de consolats anteriors; i que ‘la documentació respecte a les transferències rebudes i a la seva aplicació es continua presentant de forma molt heterogènia, cosa que dificulta els treballs posteriors’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada