Representants de la Comissió d’Afers Socials del Consell General, entre ells la seva presidenta, Celine Mandicó, i altres consellers com Carles Enseñat, Mariona González o Pere Obiols, han visitat aquest dijous l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell a Santa Coloma per comprovar de primera mà les últimes millores del centre i copsar la realitat sociosanitària del país. Mandicó ha volgut agrair a la junta rectora la invitació i ha demanat a la resta de polítics que surtin al carrer, ‘és important pels polítics que fan les lleis tenir un contacte directe amb el país, no només s’ha de treballar al Consell, s’ha de sortir fora’, ha dit. El representant del Bisbat d’Urgell a la junta de rectora de l’EENSM, David Claverol, s’ha mostrat satisfet per la visita i pel conveni de col·laboració signat amb el Govern, ‘amb una participació total i absoluta tant del Ministeri d’Educació –representat a la junta– com del de sanitat’, tot recordant que ‘un servei tan important com aquest sempre tindrà demandes’, com la fer participar més als usuaris de l’escola en la societat, però que, de moment, se senten ‘recolzats’.

Els representants de la Comissió d’Afers Socials han recorregut totes les dependències del centre, conversant tant amb usuaris com educadors i altres professionals. Entre altres han pogut visitar els tallers de manualitats, la sala d’equips informàtics, els tallers de màquines, o la planta d’infants. La presidenta de la comissió, Celine Mandicó, ha recordat que per a la comissió ‘és molt important poder veure de primera mà com funcionen els serveis socials i sociosanitaris del país i recollir les inquietuds que usuaris i professionals puguin tenir.’ Tant Mandicó, com els representants de la junta rectora de l’escola, han destacat la ‘professionalitat i vocació per atendre’ dels treballadors del centre. David Claverol ha lloat també el ‘gran treball que s’està fent’ i ha destacat la importància que la comissió conegui l’escola en persona, un fet amb el que Mandicó s’hi ha mostrat d’acord.

En ser preguntada pels canvis que la nova llei de serveis socials i sociosanitaris podria introduir en l’escola, Mandicó ha avançat que ‘no seran pas importants’. L’escola seguirà sent una entitat cívica col·laboradora, com ho ha estat fent en aquests darrers anys i ‘amb el mateix esperit per donar resposta a les persones discapacitades i amb necessitats socials’.

Per la seva banda, la junta rectora està satisfeta amb la relació amb el Govern i s’ha marcat com a objectius millorar la inclusió i participació dels discapacitats en la societat. En aquest sentit, Claverol ha volgut destacar la bona feina del programa Agentas, dirigit per Sergi Marsal, per donar feina als usuaris de l’EENSM en empreses convencionals. A més, tal com va fer la presidenta de la junta rectora, Pilar Díez, en la inauguració de l’ampliació de l’escola, Claverol ha demanat la col·laboració de les empreses per agafar a usuaris de l’EENSM. Claverol entén que ‘no es pot fer amb tothom’ però que ‘és un programa que ha donat moltes alegries’ a usuaris i a empreses.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada