La Colla de Geganters de la Seu participarà a la trobada europea de gegants

La Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell participarà els propers dies 27, 28 i 29 d’abril a la trobada europea de gegants ‘portats’ a la localitat del Flandes francès Steenvoorde, que en aquests dies es troba de festa major.

La trobada, organitzada per ‘Les amis de Fromulus’ de Steenvoorde, celebra cada cinc o set anys una macro trobada de gegants ‘portats’, l’última celebrada l’any 2006. Aquesta trobada té com amb l’objectiu la defensa i la promoció de la tradició dels gegants ‘portats’, és a dir, que els gegants siguin carregats a les espatlles del portador.

Si bé a casa nostra tots els gegants són ‘portats’, al nord de França i a Bèlgica aquesta tradició no passa pel seu millor moment, ja que actualment els gegants els porten sobre rodes o en plataformes estirades per carros i tractors, perdent així el ball original dels gegants de la zona i la personalitat que els dóna ser portats per algú.

Per aquest motiu, la premissa d’aquesta trobada de gegants que s’organitza a Steenvoorde és que siguin ‘portats’ en tot moment per una persona i mai arrossegats, estirats o carregats dalt d’un carro.

En aquesta trobada, la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell hi assistirà amb els gegants de Catalunya, En Treball i Na Cultura, i els gegantons el Pau i l’Alegria que seran rebuts pels gegants de ‘Les amis de Fromulus’, amb el gegant quasi centenari Jean le Bûcheron i el gegantó Jacobus que exerciran d’amfitrions, així com per la resta de gegants de Steenvoorde: la centenària Belle Hélène, la Rosalie de Ryveld, l’Edgar le Motard o l’immens Jean-Charles de les escoles.

La Colla de Geganters i Grallers de la Seu desfilarà en els cercaviles de dissabte i diumenge juntament amb la resta dels 102 gegants vinguts de diversos països d’Europa, així com del Brasil, Colòmbia i Burkina-Faso.

A més a més de la Colla de Geganters i Grallers de la Seu, també hi haurà altres colles catalanes com les de Mataró, de Centelles, de Montblanc, del casc antic de Barcelona, del Carnaval de Solsona i l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *