coliflor

La coliflor és una hortalissa típica de les temporades de tardor i d’hivern. Es tracta d’una verdura, que pertany a la família de les crucíferes, que destaca per l’alt contingut en aigua i la presència de vitamina C, folats i vitamina B6. En menors quantitat també es troben altres grups de vitamina B.

La vitamina C és de gran acció antioxidant i intervé en la formació de col·lagen, ossos, dents i glòbuls vermells.

L’índex d’hidrats de carboni és baix; mentre que l’aportació de fibra és alta. Pel que fa als minerals, en destaquen el potassi, tot i que, en menor quantitat. també trobem magnesi calci i ferro. El potassi és un mineral necessari per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós i per a l’activitat muscular.

La coliflor té un alt poder diürètic, gràcies a l’alt contingut en aigua i en potassi. És, per tant, una verdura idònia en dietes de control de pes, ja que afavoreix l’eliminació d’excés de líquids. Pel continguts vitamínic, la coliflor és una verdura també antioxidant que ajuda a portar una vida saludable.

D’altra banda, però, tot i els múltiples efectes positius que es deriven del consum de la coliflor, a derterminades persones aquesta verdura els produeix flatulència. Tanmateix, es tracta d’un aliment de millor digestió que la resta de la família de les cols.

Pel contingut en fibra, la coliflor també ajuda a tenir un bon control intestinal, a la vegada que ajuda a la regulació del colesterol i als controls de glucèmia. Per totes les seves qualitats, la coliflor hauria d’estar present dins la nostra dieta.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada