Les tres forces del govern de coalició, Demòcrates, Liberals d’Andorra i Ciutadans Compromesos, han exposat aquest matí en roda de premsa els detalls del pacte per a un executiu tripartit. segons informa RTVA.

El cap de Govern electe, Xavier Espot, ha avançat que el full de ruta es basa en cinc eixos principals: transparència i participació ciutadana, economia, polítiques socials, medi ambient i política exterior, amb el principal repte de l’acord amb la Unió Europea.

Aquests cinc eixos s’articularan en 13 accions prioritàries que s’han recollit davant de notari i que passen per una llei de transparència, la creació d’una secretaria d’Estat de participació ciutadana, l’acord d’associació amb la UE, la simplicació administrativa, les pensions, la taula nacional per l’habitatge, medi ambient i transport públic, aeroport, pressupostos equilibrats, economia, turisme i comerç.

La legislatura s’ha calendaritzat en tres trams perquè l’acció legislativa sigui ordenada: d’ara a final d’any, el gruix de la legislatura 2020-2022 i el tram final.

Configuració del Govern en 12 carteres:
Per Demòcrates: cap de Govern, Finances i portaveu, Afers Exteriors, Ordenament Territorial, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Salut, Educació i Ensenyament Superior, Cultura i Esports.

Per Liberals: Presidència, Economia i Empresa, Afers Socials, Habitatge i Joventut, Turisme i Funció Pública.

Per Ciutadans Compromesos: Justícia I Interior.

Xavier Espot assegura que encara no es poden avançar els noms dels titutars de cada cartera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada