La clínica oftalmològica que el doctor Ludger Hanneken obrirà a Andorra ja compta amb tots els permisos necessaris i han començat les obres per poder-se inaugurar el mes d’abril. Segons ha explicat Hanneken, ja està tot molt avançat i recentment ha tancat la compra d’un làser d’última tecnologia que permetrà oferir la cirurgia més avançada des del Principat. Per al primer any, l’oftalmòleg calcula poder operar ‘uns 300 ulls amb cirurgia refractiva i uns 200 amb intraocular’.

L’oferta de les últimes tecnologies i els preus competitius han de ser el distintiu de la clínica oftalmològica que obrirà el doctor Hanneken a Andorra i que portarà el nom de Vallmedic Visual, segons ha informat el doctor. L’oftalmòleg ha assenyalat que no s’oferiran preus més econòmics que els que es poden trobar en clíniques barates dels països veïns, però que la qualitat que aporten les noves tecnologies de les quals disposarà la clínica del Principat no es poden trobar en països veïns, i a més s’oferiran a preus competitius. De fet, la intenció és ‘posicionar la clínica al capdamunt però amb preus competitius’.

Segons Ludger Hanneken, els avenços en cirurgia visual que es produeixen en l’actualitat vénen donats per les tecnologies, i precisament la seva clínica ha aconseguit tancar recentment un acord amb la marca Schwind per disposar del darrer model de làser Excimer, per a cirurgia refractiva. L’oftalmòleg explica que aquesta màquina d’última generació és ‘unes quatre o cinc vegades més ràpida que les que es fan servir’ i també aporta més precisió per a les operacions. A més permet obtenir millors resultats i reduir els riscos i les complicacions. La clínica del Principat disposarà del primer model d’aquest làser, i Hanneken en destaca que ‘és un avantatge únic’.

El fet d’instal·lar-se a Andorra li permet oferir aquests preus competitius, tal com ha reconegut, perquè el preu de les màquines, que pot ascendir fins els cinc milions d’euros, augmenta substancialment si es compra a un altre país amb un IVA més elevat. Aquest, però, no és l’únic avantatge d’obrir a Andorra, sinó que Hanneken també assenyala que té clients de molts països i que els agrada viatjar i poden aprofitar que han d’operar-se per fer unes petites vacances. Andorra, segons Hanneken, els ofereix alternatives com l’esquí que poden atraure aquest turisme mèdic.

Les obres ja han començat, en un local de l’avinguda Esteve Albert d’Escaldes-Engordany, i es preveu que acabin en unes sis o vuit setmanes, per poder obrir al públic a principis d’abril. Pel que fa als tràmits administratius, ja estan tots enllestits. El doctor comenta que ha estat un procés ‘complex’ però que ha comptat amb un suport molt important de la iniciativa Actua.

Des del primer moment Vallmedic Visual oferirà operacions de cirurgia refractiva, que es faran a la mateixa clínica, i de cirurgia intraocular, que es faran al quiròfan de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. També es faran operacions de cirurgia estètica al contorn de l’ull o injeccions de botox.

El pla de negoci elaborat per Hanneken preveu que durant el primer any es puguin operar ‘uns 300 ulls amb cirurgia refractiva i uns 200 amb intraocular’, per operacions de cataractes o vista cansada. L’equip, a més de l’oftalmòleg Hanneken, comptarà amb la col·laboració d’un altre oftalmòleg del país i una optometrista, també d’Andorra. A més, es contractarà una experta en turisme mèdic que ajudarà sobretot en l’aspecte de la comunicació amb els pacients en diferents llengües. En un futur proper, però, Hanneken preveu haver d’ampliar el seu personal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada