La ciutat de Manresa elegida Capital de la Cultura Catalana 2018

La ciutat de Manresa (Bages, 76.000 habitants i 41 Km2) ha estat elegida com a Capital de la Cultura Catalana 2018, segons que ha informat avui Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat).

Manresa va aprovar per unanimitat presentar la seva candidatura com a referent cultural de l’àmbit lingüístic català en el Ple Municipal del dia 18 de setembre d’enguany.

Manresa compta amb un significatiu capital cultural i patrimonial, com la Fira de la Mediterrània i el Teatre Kursaal, actius que situen la ciutat amb nitidesa en el mapa cultural del país. El patrimoni històric, arquitectònic i museístic, alguns artistes de renom, el llegat ignasià i algunes de les tradicions festives contenen un ric potencial que singularitza Manresa i, alhora, es constitueix com a mostra representativa de la riquesa cultural del país.

A banda dels equipaments culturals, Manresa té un ric teixit associatiu que manté una intensa activitat cultural durant tot l’any, amb propostes molts diverses. La ciutat compta, a més, amb una llarga tradició de col.laboració mútua entre el sector públic, associatiu i privat en la gestió dels projectes culturals.

En els propers dies, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, signaran l’acord oficial de nominació de la ciutat de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana 2018.

Fins ara, han estat elegides capitals de la cultura catalana les següents ciutats de l’àmbit lingüístic català:

 2004: Banyoles

2005: Esparreguera

2006: Amposta

2007: Lleida

2008: Perpinyà

2009: Figueres

2010: Badalona

2011: Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra

2012: Tarragona

2013: Ripoll

2014: Barcelona

2015: Vilafranca del Penedès

2016: Vic

2017: Reus

2018: Manresa

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

 

TOTES LES NOTÍCIES