cimera ciutats

El passat divendres 26 de setembre, en el decurs de la celebració de la XVI Assemblea Plenària de la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI) – la més important reunió de responsables polítics de les capitals iberoamericanes de l’any i amb 29 ciutats adherides -, que ha tingut lloc a la Ciutat de Buenos Aires, capital de la República Argentina, amb l’assistència de la Cònsol Major, Sra. Maria Rosa Ferrer, es va adoptar per unanimitat la candidatura d’Andorra la Vella com a Capital Iberoamericana de la Cultura 2016.

Durant l’any 2014, la Capital Iberoamericana de la Cultura és San Juan de Costa Rica i el 2015 ho serà la Ciudad de Guatemala.

 Presentació de la candidatura i ratificació oficial

En el decurs de la XXIX reunió del Comitè de Cultura de la UCCI, celebrada enguany a San Juan de Puerto Rico del 21 al 23 de juny, la delegació del Comú d’Andorra la Vella va presentar la seva candidatura per ser nomenada “Capital Iberoamericana de la Cultura”, i el Comitè de Cultura va aprovar “la concessió del guardó a la ciutat d’Andorra la Vella, capital del Principat d’Andorra i membre nat de l’organització d’ençà l’any 2008”.

 L’11 d’agost del 2014, la Cònsol Major de la Parròquia va trametre una comunicació a la copresidenta de la UCCI, ratificant-li “la voluntat del Comú Andorra la Vella d’impulsar la candidatura de la nostra capital amb l’objectiu de ser nominada Capital Iberoamericana de la Cultura 2016 per la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes”, després de l’acord de Junta de Govern, de data 20 de juliol del 2014, on s’aprovà la proposta d’aquesta candidatura.

 En la carta, Maria Rosa Ferrer concloïa dient: “Per a Andorra la Vella serà un honor esdevenir, per primera vegada a la història, la seu de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura, durant l’any 2016, el que, sens dubte, suposarà un impuls a la visibilitat de la nostra ciutat i del nostre país a la Comunidad Iberoamericana de Naciones, i ens permetrà compartir experiències i models de gestió en matèria cultural i patrimonial, que són cada dia més importants dins les accions de desenvolupament econòmic de les nostres ciutats”.

Alhora, Andorra la Vella ha assumit el compromís de presidir el Comitè Sectorial de Cultura de la UCCI durant aquell any, en el qual també es realitzarà la preceptiva reunió dels responsables de cultura de les ciutats iberoamericanes a la capital andorrana.

(Foto: AFC)

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada