Des  d’avui dimarts 2 de maig i fins el dimarts 16, els veïns i veïnes de la Seu d’Urgell ja poden presentar les seves propostes als Pressupostos Participatius 2017. Així ho han anunciat aquest matí l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, la tinent d’alcalde de Participació Ciutadana del Consistori, Anna Vives, i Judit Cerdaña, tècnica responsable, en l’acte de presentació d’aquest procés de participació ciutadana que s’organitza per tercer any consecutiu amb l’objectiu de decidir entre tots en què invertir 100.000 euros del pressupost municipal d’enguany.

En la sessió de presentació d’aquest nou procés participatiu, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha reivindicat els pressupostos participatius “com a fórmula de participació ciutadana molt interesant que ens ajuda, en primer lloc, a situar la responsabilitat de la codecisió d’algunes de les inversions municipals en la pròpia ciutadania, més enllà de l’acció de l’equip de govern”. Batalla ha abundat que “creiem que es bo que puguem situar una partida d’inversions en la qual siguin els veïns i veïnes de la Seu qui proposin i qui després valorin i votin aquestes possibles inversions”.

L’alcalde urgellenc ha volgut també posar en valor aquesta “vocació” de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell de donar la paraula als ciutadans per tal que puguin decidir com es destinen recursos públics cap a inversions.

Els pressupostos participatius de 2017 presenten dues novetats respecte a les dues edicions anteriors d’aquest procés de participació ciutadana celebrat els anys 2015 i 2016, tal i com ha explicat Anna Vives.

La primera novetat fa referència a l’elaboració del mateix procés participatiu que aquest any es portarà a terme des del propi Ajuntament de la Seu d’Urgell, a diferència de les dues primeres edicions dels pressupostos participatius que es va comptar amb el suport d’una empresa externa. “Enguany ja s’ha adquirit l’expertesa i el coneixement necessari per a poder desenvolupar aquest procés participatiu directament a través dels tècnics municipals”, ha explicat la tinent d’alcalde de Participatiu Ciutadana.   

La segona novetat d’aquests Pressupostos Participatius 2017 consisteix a introduir dos espais diferents perquè tothom qui vulgui pugui justificar i explicar la seva proposta. Un dels espais és el propi formulari, que inclou un annex on es podrà redactar aquesta explicació; l’altre, consistirà en un acte públic on es  convidarà a les persones que hagin formulat les propostes que s’hagin validat tècnicament a explicar-les, just en el moment de l’inici de la fase de votacions.

“Aquesta incorporació, la de l’explicació en públic, en el procés d’aquest any és un suggeriment que va sorgir en la sessió de presentació de l’edició de l’any passat, i que vam considerar molt interessant”, ha remarcat Vives.    

Fins a 3 propostes

Per presentar les propostes cal omplir prèviament el formulari de propostes que entre avui i demà dimecres arribarà a totes les bústies particulars o el formulari disponible al web perquè tothom major de 16 anys i empadronat a la Seu pugui fer arribar les seves propostes. El formulari permet incloure fins a 3 propostes.

Tant si es presenten a través del formulari en paper com de manera telemàtica, els ciutadans hauran de deixar les seves dades, un telèfon i un correu electrònic, així com també indicar si la proposta o propostes que es presenten es fan a títol personal o en representació d’una entitat.

Val a dir que en aquest formulari s’explica els criteris que han de complir les propostes noves per tal que puguin ser vàlides. En el formulari, el ciutadà hi trobarà tres caselles en blanc per tal que pugui escriure-hi la o les propostes noves.

Com en les dues darreres edicions, una comissió de personal tècnic municipal valorarà que les propostes presentades pels ciutadans i ciutadanes compleixin els criteris establerts, la seva viabilitat tècnica i en determinarà el cost.

Entre els dies 17 i 30 de juliol, es podrà votar a través d’un formulari de votació, que inclourà totes les propostes vàlides. Les persones majors de 16 i empadronades a la Seu d’Urgell podran votar un màxim de 5 propostes vàlides.

Es podrà votar en diferents punts de votació on hi haurà instal·lada una urna per poder dipositar el vot. Val a dir que enguany, en escaure aquests procés en ple estiu, també hi haurà ubicada una urna a la piscina municipal.  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada