Anar a comprar aliments és ara més car que fa un any. Les verdures i els llegums són dos dels productes que més han pujat de preu. Tot plegat a causa de la inflació, que ha afectat a l’alça l’alimentació però, en canvi, ha abaratit altres productes com la roba i el calçat.

L´increment del cost de la cistella de la compra s´ha vist afectat, sobretot, per un augment del 3,3% del preu dels aliments, begudes i tabac respecte de fa un any. Amb detall, les verdures i els llegums són ara més d´un 8% més cars. En part, perquè encara s´arrosseguen les conseqüències de les fortes glaçades que van afectar gran part d´Europa a principi d’any i van provocar un descens dràstic de la producció.

Un altre dels productes bàsics com la carn també ha experimentat un encariment. Si, per exemple, fa un any el preu mitjà d´un quilo de carn se situava en 12 euros, avui aquest mateix quilo de carn costa 42 cèntims més, un increment del 3,5%. La cistella de consum s´ha encarit també per la pujada de gairebé un 6% del preu dels productes relacionats amb la salut. Els medicaments, per exemple, són un 2% més cars que fa un any.

Amb tot, aquest juny els consumidors han pogut adquirir altres productes a un preu més assequible que fa un any. Així, la roba i el calçat són, de mitjana, un 3% més barats. També el material pedagògic és més econòmic. En aquest cas, s´acumulen sis mesos consecutius de descens. Si aquesta tendència es manté, podria beneficiar les famílies amb vista a l’inici del nou curs escolar al setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada